Δημήτρης Κουτσούλης: Με την Αφετηρία Ζωής θα τολμήσουμε για να νικήσουμε

Τρί, 26/09/2023 - 08:28
Image

Είναι διακεκριμένος γιατρός και δη γυναικολόγος. Εχει καθημερινή επαφή με όλους τους ασθενείς του και κρατάει πάντα επικοινωνία μαζί τους ακόμα και μετά από κάθε λύση στο πρόβλημά τους ή στις… χαρές τους. Εχει… οργώσει ως γιατρός πολλές περιοχές της Πελοποννήσου και έχει έρθει πολύ κοντά με τους απλούς ανθρώπους ακόμα και στα πιο μικρά χωριά. Ο Δρ Δημήτρης Κουτσούλης -περί ου ο λόγος- όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται δίπλα στον Ελληνα πολίτη της Πελοποννήσου γνωρίζει άριστα τις ανάγκες που έχει η περιοχή του. Και μέσα από την «Αφετηρία Ζωής» που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θέλει ως ο επόμενος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «να ακούσουμε τους ανθρώπους, να βρεθούμε δίπλα τους στις δυσκολίες της καθημερινότητας και να ιεραρχήσουμε μαζί τα προβλήματα». Στόχος του είναι «να δώσουμε λύσεις. Να βάλουμε σε θέσεις-κλειδιά, ανθρώπους που αξίζουν, που γνωρίζουν, που μπορούν. Ανθρώπους αποφασιστικούς και όχι ευθυνόφοβους».

Ο κ. Κουτσούλης είναι γυναικολόγος και ως γυναικολόγος είναι εφ’ όρου ζωής δίπλα στις… γυναίκες που τον εμπιστεύονται. Τόσο πριν όσο και μετά από καθετί που μπορεί να χρειαστούν ο κ. Κουτσούλης είναι εκεί… Και αυτό δεσμεύεται ότι θα κάνει σε περίπτωση που εκλεγεί Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Είμαστε δίπλα στους πολίτες τώρα, στην προεκλογική περίοδο, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες σας ότι θα είμαστε αντίστοιχα και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μετά τις εκλογές. Μένουμε στην ουσία, δεν μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις, δεν θεωρούμε ότι κανείς μπορείς να κοροϊδέψει τους πολίτες».

Και με «μότο» του «Ξεκινάμε, Τολμάμε, Νικάμε», αλλά και με αφετηρία το παράδειγμα που παίρνει από τους ομογενείς μας, ο κ. Κουτσούλης είναι αποφασισμένος να πάει μπροστά και μαζί του όλη η Πελοπόννησος.

«Εθνικός Κήρυκας»: Κύριε Κουτσούλη, είσθε ένας πολύ επιτυχημένος γιατρός στον τομέα σας αλλά και άνθρωπος, αφού πολλές γυναίκες που ήταν ασθενείς σας έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα λόγια για την επιστημονική αλλά και την ανθρώπινη πλευρά σας. Πιστεύετε ότι ήταν αυτά τα στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να σας στηρίξει για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου;

Δημήτρης Κουτσούλης: Η ενασχόλησή μου με την Ιατρική και ειδικότερα με τη Γυναικολογία, αποτελεί για εμένα μία τεράστια καθημερινή πρόκληση. Οι ασθενείς μου αλλά και κάθε γυναίκα η οποία έρχεται σε εμένα για να την παρακολουθήσω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, είναι σαν να βασίζει πάνω μου, την πορεία μίας από τις σημαντικότερες περιόδους της ζωής της. Η έλευση του παιδιού, η στιγμή που θα ακούσουμε στην αίθουσα τοκετών το πρώτο κλάμα, λειτουργεί καθαρτικά, διώχνει μακριά κάθε σκέψη με τις δυσκολίες που μεσολάβησαν και είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Μέσα από αυτή τη συνεχή επαφή με την κοινωνία, η οποία λειτουργεί ταυτόχρονα και σκιαγραφικά αναφορικά με τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αποφάσισα ότι είναι η ώρα να καταθέσω τη δική μου πρόταση, σχετικά με ένα μέρος στο οποίο ζω και εργάζομαι πολλά χρόνια. Ενα μέρος, από το οποίο κατάγομαι και παρακολουθώ την εξέλιξή του, όλες τις δεκαετίες της ζωής μου. Αυτή μου την απόφαση, αυτή μου την πρόταση για την Πελοπόννησο, ήρθε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Μία στήριξη πολύ τιμητική, καθώς δίνεται σε εμένα που δεν είμαι μέλος του κόμματος, δεν έχω άλλη σχέση ή πολύ περισσότερο εξάρτηση. Ερχεται από ένα κόμμα το οποίο στρατηγικά έχει αποφασίσει να μείνει μακριά από «δοσοληψίες» και συναλλαγές.

«Ε.Κ.»: Εχετε υπηρετήσει την Πελοπόννησο από πολλές θέσεις και σε πολλές πόλεις, όπως Κυπαρισσία, ορεινή Τριφυλία, Τρίπολη, Αργος. Συνεπώς γνωρίζετε από… πρώτο χέρι τα προβλήματα του τόπου σας. Ποια είναι τα πιο σημαντικά από αυτά και αν η γνώση σας πάνω σ’ αυτά σας δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τη θέση;

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Κουτσούλη

Δ. Κουτσούλης: Διαβάζω την ερώτησή σας και μένω λίγο παραπάνω στην ορεινή Τριφυλία. Φέρνω στο μυαλό μου ακόμη εικόνες από εκείνη την περίοδο, που ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών αυτών, όπως είναι το Σελλά, το Ραπτόπουλο, το Λικουδέσι, το Λατζουνάτο και τόσα άλλα, περίμεναν τον γιατρό όχι μόνο για να τους εξετάσει αλλά για να συζητήσουν μαζί του, έναν προβληματισμό, ένα ερωτηματικό, μία στεναχώρια. Είναι αυτή η ανθρώπινη οπτική της καθημερινότητας που δίνει νόημα, Ναι ο γιατρός σε αυτά τα χωριά, μπορεί να λειτουργεί και ως φίλος, ως συνταξιδιώτης, ως εκείνος που θα λειτουργήσει πυροσβεστικά στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Με ρωτάτε για τα προβλήματα των περιοχών. Θα σας πω μόνο ότι οφείλουμε να ακούσουμε τους ανθρώπους. Οφείλουμε να βρεθούμε δίπλα τους στις δυσκολίες της καθημερινότητας και να ιεραρχήσουμε μαζί τα προβλήματα. Θα είναι τεράστια η νίκη της ίδιας μας της κοινωνίας, αν καταφέρει να δώσει φωνή σε αυτούς που πραγματικά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Και αφού το κάνουμε αυτό, οφείλουμε να κάνουμε και κάτι ακόμη. Να δώσουμε λύσεις. Να βάλουμε σε θέσεις-κλειδιά, ανθρώπους που αξίζουν, που γνωρίζουν, που μπορούν. Ανθρώπους άξιους και όχι κολλητούς. Ανθρώπους αποφασιστικούς και όχι ευθυνόφοβους.

«Ε.Κ.»: Παράλληλα γνωρίζετε και τα… ατού της Πελοποννήσου. Ποια είναι αυτά κατά την εμπειρία ζωής που έχετε στην περιοχή και μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της;

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Κουτσούλη

Δ. Κουτσούλης: Μία περιοχή, με πολυποίκιλο ανάγλυφο. Μία περιοχή, που κοιτάει στα μάτια άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παίζει δυνατά στον τομέα της ποιότητας, έχει ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα και έχει εύκολη πρόσβαση. Η Πελοπόννησος, έχει αυτά και πολλά ακόμη. Εκείνο όμως που μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει γίνει είναι να αντιμετωπιστεί οργανωμένα, με σχέδιο και στόχους. Γίνονται μικρά «πανηγύρια», η Περιφέρεια διοχετεύει μία, δύο ή ακόμη και περισσότερες χιλιάδες ευρώ και θεωρεί ότι έτσι πέτυχε τον στόχο. Αφήνει έργα να χρονίζουν, δημιουργεί τετελεσμένα, η δουλειά που οφείλει να κάνει, δεν γίνεται. Και μετά; Τίποτα! Κανένας έλεγχος, καμία απόδοση ευθυνών, κανένας απολογισμός. Θα είμαι χαρούμενος όταν καταφέρουμε να μιλάμε για τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου και να μην αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε παράλληλα, όλα εκείνα που βάζουν φρένο στην ανάπτυξη. Ολα εκείνα που κρατούν αυτό το πανέμορφο μέρος της πατρίδας μας πίσω.

«Ε.Κ.»: «Πελοπόννησος Αφετηρία Ζωής», είναι το όνομα του συνδυασμού σας. Τι σημαίνει και γιατί το επιλέξατε;

Δ. Κουτσούλης: Μου αρέσουν οι αφετηρίες. Θέλω να πιάνω το νήμα από την αρχή. Ακόμη και αν αυτό μερικές φορές είναι επίπονο και χρονοβόρο. Θέλω κάθε αρχή να είναι ξεκάθαρη, χωρίς αγκυλώσεις, παρενθέσεις και υποσημειώσεις. Η Πελοπόννησος, πρέπει να βρεθεί σε μία νέα αφετηρία. Και αυτή η αφετηρία θα είναι μία Αφετηρία Ζωής!

«Ε.Κ.»: «Ξεκινάμε, Τολμάμε, Νικάμε», είναι το σύνθημά σας. Η εξήγηση;

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Κουτσούλη

Δ. Κουτσούλης: Κάποιες φορές θέλει τόλμη για να ξεκινήσεις. Μόνο τότε όμως μπορεί να νικήσεις. Και θα το καταφέρουμε.

«Ε.Κ.»: Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους συμπολίτες σας και τι είναι αυτό που σας ζητούν;

Δ. Κουτσούλης: Το τελευταίο διάστημα, από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού, είμαστε σε μία συνεχή επαφή με τους πολίτες. Μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού, βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, σκιαγραφώντας και αναδεικνύοντας προβλήματα και αγκυλώσεις. Οπως θα γνωρίζετε και εσείς, τα προβλήματα είναι πολλά. Εμείς ωστόσο, δεν μένουμε μόνο στα μεγάλα. Ενσκήπτουμε και στα μικρά καθημερινά προβλήματα του καθενός. Κάθε πρόβλημα, όσο μικρό και αν είναι, είναι σημαντικό για αυτόν που το βιώνει. Είμαστε δίπλα στους πολίτες τώρα, στην προεκλογική περίοδο, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους αναγνώστες σας ότι θα είμαστε αντίστοιχα και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και μετά τις εκλογές. Μένουμε στην ουσία, δεν μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις, δεν θεωρούμε ότι κανείς μπορείς να κοροϊδέψει τους πολίτες.

«Ε.Κ.»: Πείτε μας, σε περίπτωση που εκλεγείτε τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο;

Δ. Κουτσούλης: Θα συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την επαφή μου με τους πολίτες. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάμε μπροστά. Η λύση όλων των προβλημάτων έρχεται αν γνωρίζεις το ίδιο το πρόβλημα και δεν απωλέσεις τη σύνδεση με την κοινωνία.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Κουτσούλη

«Ε.Κ.»: Κύριε Κουτσούλη, τι θα λέγατε σε ένα Πελοποννήσιο πολίτη για να τον πείσετε ώστε να προτιμήσει τον συνδυασμό σας;

Δ. Κουτσούλης: Θα ήθελα να του πω να αφιερώσει λίγο χρόνο να μελετήσει τα προγράμματα των συνδυασμών, όσα τουλάχιστον έχουν δημοσιευτεί, και να αποφασίσει.

«Ε.Κ.»: Ολη η περιοχή έχει εκατοντάδες Ελληνες στην Ομογένεια και δη στην Αμερική. Γνωρίζετε να λατρεία που έχουν για τον τόπο τους και τον πόνο που έχουν κάθε φορά που ακούν ή βλέπουν άσχημα πράγματα. Τι θα τους λέγατε σαν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου;

Δ. Κουτσούλης: Είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Πριν από μερικές δεκαετίες, οι πρόγονοι της Ομογένειάς μας, σε μεγάλο βαθμό αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω οικογένεια και φίλους, γνώριμες εικόνες και περιουσίες και να εγκατασταθούν σε μία άλλη χώρα. Και όμως τα κατάφεραν! Και διαχρονικά είμαστε περήφανοι για αυτούς. Αυτό το δικό τους παράδειγμα παίρνουμε ως αφετηρία και ερχόμαστε για να πάμε μπροστά. Να δώσουμε λύσεις. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συνεργασία τους. Κάθε νοικοκύρης, είναι υπεύθυνος για την ευημερία του σπιτιού του, έτσι και εμείς για όλη την περιοχή. Θέλουμε όμως να έχουμε την άποψη όλων των μελών αυτής της ευρύτερης οικογένειας.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Κουτσούλη

Από το ekirikas.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio