Β. Σαλάκος: Οι 4 στόχοι της «Νέας Πελοποννήσου» για την περιφέρειά μας

Πέμ, 14/09/2023 - 12:40
Image

Στους στόχους του συνδυασμού του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» αναφέρεται ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Σαλάκος.

Ποιοι είναι οι στόχοι της «Νέας Πελοποννήσου»:

  • Η βελτίωση της καθημερινότητας
  • Η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών
  • Να νιώσουν οι επιχειρηματίες και κυρίως οι νέοι ότι μπορούν να προκόψουν στον τόπο τους
  • Να αυξηθεί το τουριστικό μας προϊόν και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια

Όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος σε συνέντευξή του: «Υπάρχει σαφής στοχοπροσήλωση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας. Η ενίσχυση των οικονομικών δεικτών και η αύξηση της απορρόφησης των πόρων, πρέπει υποχρεωτικά να συνεπάγεται αύξηση του εισοδήματος στην τσέπη του καθενός ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά βλέπουν μετρήσιμα αποτελέσματα και τις προοπτικές τους να βελτιώνονται. Οι νέοι βλέπουν απτές – χειροπιαστές ευκαιρίες εργασίας στον τόπο τους, ώστε να έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μέλλον που να αντιστοιχεί στις ικανότητες και τις σπουδές τους.

Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ασφάλεια για να επιχειρήσει με εξωστρέφεια και δυναμική. Οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις πρέπει να στοχεύουν αποκλειστικά σε αυτόν τον σκοπό, αλλιώς παραμένουν βαρετά νούμερα σε ένα χαρτί χωρίς καμιά αξία. Όπως έχει ήδη τονίσει ο Πέτρος Τατούλης, το σχέδιο μας συνοψίζεται σε ένα τρίπτυχο «Δουλειά για όλους και αύξηση εισοδήματος – Κοινωνική προστασία και συνοχή – Ποιότητα Ζωής και Ασφάλεια». Κάτω από αυτό, έχουμε επιχειρησιακό σχεδιασμό κοστολογημένο για κρίσιμα θέματα όπως είναι η επάρκεια και η ποιότητα των νερών, η αντιμετώπιση των πλημμυρών, η κυκλική οικονομία γύρω από την διαχείριση μειζόνων περιβαλλοντικών θεμάτων, η αναβάθμιση των ψηφιακών μας υπηρεσιών, η εξωστρέφεια των παραγωγών και των κτηνοτρόφων μας και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων τους, η τοποθέτηση της Πελοποννήσου ακόμη πιο κεντρικά στον τουριστικό χάρτη, η ενίσχυση της καινοτομίας και η κοινωνική προστασία και οι πολιτικές υγείας.»

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio