Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες και οι φορείς για τις επικείμενες χιονοπτώσεις και τον παγετό στην Αρκαδία (vid)

Τρί, 07/12/2021 - 16:17
Image

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στο  κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2021-2022».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος προέδρευσε της επιτροπής και κάλεσε όλους τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλύτερα αποτελέσματα, ζητώντας από όλους να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία, έτσι ώστε όλοι να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα κρίσιμα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων και σωμάτων ασφαλείας και όλοι ανεξαιρέτως τόνισαν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να σημειωθούν φέτος το χειμώνα.

Στη σύσκεψη παρενέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αναφέροντας ότι ήδη στις παραθαλάσσιες περιοχές έχουν σημειωθεί έντονα καιρικά φαινόμενα και μικρές ζημιές. Επεσήμανε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και ότι όλα τα στοιχεία κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, ο κ. Νίκας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κακοκαιρία, αφού τα ανθρώπινα έργα μέχρι ενός σημείου μπορούν να αντιμετωπίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι η περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα, έχει ήδη εκτελέσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πυρόπληκτη Γορτυνία και έχει θέσει σε επιφυλακή μηχανήματα και προσωπικό και έχει επάρκεια σε αλάτι για τον εκχιονισμό.

Ο κ. Οικονομόπουλος από την πολιτική προστασία του δήμου Τρίπολης ζήτησε την αρωγή της περιφέρειας για τη διάνοιξη δρόμων προς την ορεινή Αρκαδία και το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, ο κ. Σιέμπος από την Μεγαλόπολη, μίλησε για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν γίνει στην πυρόπληκτη Μεγαλόπολη και μίλησε για την δυναμική του δήμου στην αντιμετώπιση έντονων χιονοπτώσεων.

Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ, του Στρατού Ξηράς, του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής, του ΜΟΡΕΑ μίλησαν για τον βαθμό ετοιμότητάς τους και έκαναν τα αιτήματά τους προς την περιφέρεια Πελοποννήσου για τη βοήθειά τους όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι η Π.Ε Αρκαδίας κάνει μια σειρά από ενέργειες και έργα για τον καθαρισμό ρεμάτων και ποταμών, στην Νότια Κυνουρία στην Βόρεια Κυνουρία και την Γορτυνία και αυτά που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο για την ασφάλεια των κινουμένων.

Πηγή arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio