Οι τσακωμοί επέστρεψαν στο ΠεΣυ – Οι μπηχτές, η διακοπή και τα μίση

Τρί, 07/07/2020 - 12:33
Image

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην έκτη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 6 Ιουλίου 2020, η οποία έγινε δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία βγήκαν στην φόρα, απειλές, εμπάθειες, «μίση» και απωθημένα.

Η είσοδος απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους, και η συνεδρίαση έγινε με την παρουσία καμερών οι οποίες μετέδιδαν ζωντανά τη συνεδρίαση, η οποία ήταν κάπως διαφορετική όπως είχαμε συνηθίσει.

Η συνεδρίαση επεκτάθηκε σε επιπλέον αίθουσες και τηρήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των συμβούλων. Η αλλαγή βέβαια που ξεσήκωσε τους συμβούλους είχε να κάνει με το ότι τα μικρόφωνα των περιφερειακών συμβούλων ήταν κλειστά και το μόνο ανοιχτό μικρόφωνο στο οποίο γινόταν καταγραφή των λεγομένων ήταν αυτό του βήματος.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να ανοίξουν τα μικρόφωνα προκειμένου να μπορούν να παρεμβαίνουν κατά την συζήτηση των θεμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρείται ο κανονισμός του ΠεΣυ.

Αυτό όμως δεν βρήκε το προεδρείο σύμφωνο, έτσι οι σύμβουλοι ανεβαίνοντας στο βήμα έθεταν αυτό που ήθελαν.

Στην συζήτηση των θεμάτων, εκτός ημερήσιας διάταξης η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" κυρία Ντίνα Νικολάκου, μεταξύ των θεμάτων έθεσε θέματα δημοκρατίας και κατά πόσο αυτή τηρείται στο συμβούλιο, καθώς επίσης  και το θέμα του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Η κυρία Νικολάκου ζήτησε πριν την συνάντηση με τον υπουργό υποδομών κ. Καραμανλή, να γίνει έκτακτη συνεδρίαση ή ακόμα και να έρθει ο κ. Υπουργός να καταθέσει τις απόψεις του στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος εξέλαβε τα παραπάνω ως μομφή προς το πρόσωπό του, αναφέροντας, "Αυτή η μομφή με προσβάλει αν σας ενοχλεί η τοποθέτησή μου να περάσετε έξω, από εδώ και πέρα θα τηρηθεί ευλαβικά ο χρόνος και ο κανονισμός".

Την συμπαράστασή του στο πρόσωπο του προέδρου, έδειξε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ανεβαίνοντας στο βήμα μίλησε και θέματα δημοκρατίας, αφήνοντες πολλές αιχμές για τον κ. Τατούλη και την παράταξή του.

Από κάτω ο κ. Τατούλης, η κυρία Νικολάκου, ο κ. Γιαννακούρας, και για όσο ήμασταν στην θέση να ακούσουμε με τα κλειστά μικρόφωνα, διαμαρτύρονταν έντονα χαρακτηρίζοντας απαράδεκτό τον κ. Νίκα.

Ντροπή σας κ. Νίκα

Ο κ. Νίκας συνέχιζε αναφέροντας τα εξής" Την δημοκρατία την ταλαιπωρήσατε πολύ. Ακόμα και την ταλαιπωρείτε, ντροπή σας . Αλλάξανε τα πράγματα , λόγο έχουμε όλοι, ταλαιπωρήσατε την δημοκρατία εννέα χρόνια".

Ανάμεσα σε αυτόν διάλογο που υπήρξε παρενέβη και ο πρόεδρος καλώντας την κυρία Νικολάκου να σταματήσει.

Ντίνα μάσε το στόμα σου επιτέλους

Στην συνέχεια ο κ. Νίκας θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα είπε "δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανέναν αυτή η κατάσταση, δεν ξέρω ποιος αντέχει να τα ακούει αυτά. Νιώθω μια υποχρέωση να στηρίξω τον πρόεδρο, ο οποίος επικουρείται, δεν είναι συλλογικό προεδρείο και το λέω σε αυτούς που τον επικαλούνται. Χωρίς μίσος και ένταση που εκφράζεται από κάποιους , η εξουσία δεν ήταν κάτι  δικό τους, που το έφεραν από το σπίτι τους.

Δεν θα με κοντύνετε

Βέβαια τα παραπάνω δεν ήταν σαφώς ικανά να παύσουν την ένταση και τους διαπληκτισμούς με την κυρία Νικολάκου να αναφέρει, "Δεν σας φοβόμαστε το θέμα να μπει σήμερα ψηφοφορία" Δεν δέχομαι απειλές ειδικά από εσάς κ. Νίκα.

Στην συνέχεια ο κ. Νίκας ανέφερε "γνωριζόμαστε χρόνια, μην τα βάζετε μαζί μου, όχι με εμένα , άσκησες χρόνια εξουσία και νομίζεις ότι ακόμα το κάνεις".

Η κυρία Νικολάκου προσπαθούσε να παρέμβει και να διαμαρτυρηθεί, αλλά το κλειστό μικρόφωνο και η σύνδεση δεν την βοηθούσαν.

Ο κ. Σκαντζός ζήτησε από την κυρία Νικλάκου να σοβαρευτεί.

Έπειτα ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και ο κ. Τατούλης πήρε την πρωτοβουλία, μιας και το μικρόφωνό του ήταν κλειστό και ανέβηκε στο βήμα για να απαντήσει.

Και κάπου εκεί ο κ. Σκαντζός θέλοντας να ανακόψει την πορεία της διαφωνίας έκανε δέκα λεπτά διάλειμμα, όπου και έκλεισαν τα μικρόφωνα.

Παρόλο που οι εικόνες της ζωντανής μετάδοσης  ήταν χωρίς ήχο, είδαμε εικόνες με την κυρία Νικολάκου και τον κ. Σκαντζό να έχουν έρθει πολύ κοντά και να διαφωνούν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε μετά  από λίγο, με τον πρόεδρο να ανακοινώνει ότι θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυ για το θέμα του δρόμου πριν την συνάντηση με τον κ. Καραμανλή.

Τέλος, ο κ. Τατούλης ανέβηκε στο βήμα, καλώντας το προεδρείο να σοβαρευτεί καθώς αυτά που κάνει είναι ανεπίτρεπτα.

Αν υπάρχει ένα ψήγμα δημοκρατικής ευαισθησίας θα πρέπει να ανακληθούν όλα όσα ακούστηκαν περί πτωμάτων από τον κ. Νίκα. Περιμένω να ανακαλέσει όλες αυτές τις κουβέντες  που υποβιβάζουν τον πολιτικό και δημόσιο διάλογο.

Το λόγο πριν κλείσει το θέμα έλαβε ο κ. Νίκας αναφέροντας " Έχω εκπλαγεί καμιά 40 φορές στα συλλογικά όργανα ,  δεν απείλησα και δεν επιτέθηκα σε κανέναν, κρίσεις πολιτικές κάνω. Το τι διαβάζω σε έγγραφες ανακοινώσεις δεν μπορώ να το πω.

Δεν έχω λάβει ποτέ καταδίκη και έχω έναν λόγο ορθολογισμού και σεβασμού, και την επιθετικότητά σας όμως δεν μπορούμε να την ανεχτούμε. Οι μισές ανακοινώσεις είναι για το δικαστήριο και αναρωτιέμαι  ποιο είναι το χέρι αυτό που εκφράζει τόσο μίσος

Από το Arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio