Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος στους φοιτητές του ΠαΠελ: Αλλάξτε την Ελλάδα με την γνώση σας (vid)

Παρ, 27/05/2022 - 16:04
Image

Την Πέμπτη 26 Μαΐου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης πραγματοποίησε ομιλία στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε τη δική του παρέμβαση στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Ο κ. Λυκουρέντζος απευθύνθηκε κυρίως στους φοιτητές, και παρατήρησε ότι βλέπει ωριμότητα στα πρόσωπά τους ότι η συζήτηση μεταξύ τους γίνεται με νηφαλιότητα, δυο πράγματα που, όπως είπε, τα θεωρεί μεγάλη κατάκτηση. Έτσι μπορεί να γίνει ψύχραιμη, ενωτική και υπεύθυνη συζήτηση με το μέλλον, επεσήμανε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολιτική, της οποίας το βασικό νόημα είναι αξιακό όπως τόνισε.

Αξίζει κάθε Έλληνας, Ελληνίδα πολίτης στην πολιτική για να υπηρετήσει το δικό της νόημα, τις αξίες.

Τόνισε τη διαφορά μεταξύ της σωστής πολιτικής και της ευτελής. «ιδεαλισμός, πίστη, αφοσίωση στο καθήκον, είναι το ίδιο με την επιστήμη, είναι μια στράτευση» όπως επεσήμανε.

Με αυτά τα λόγια προέτρεψε τους φοιτητές να συμμετέχουν στην πολιτική, καθώς θα νιώθουν περηφάνια δουλεύοντας για το κοινό καλό.

Έπειτα αναφέρθηκε στα δικά του καθήκοντα στο οργανισμό του ΕΛΓΑ και το πώς η τεχνολογία θα παίξει ρόλο στις εκτιμήσεις.

Για έναν παραγωγό να βλέπει τον εκτιμητή με ένα απλό τετράδιο και ένα μολύβι, δεν του διαβεβαιώνει ότι η εκτίμηση θα γίνει με δίκαιο και ακριβή τρόπο.

Ο κ. Λυκουρέντζος υπογράμμισε ότι μιλά με τον Υπουργό για να αλλάξει αυτό και άμεσα αυτός ανταποκρίθηκε, βάζοντας τον Οργανισμό σε πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Να μπορεί να αισθάνεται ο παραγωγός ότι η εκτίμηση που γίνεται στο χωράφι του είναι δίκαιη.

Με την τεχνολογία θα επιτύχει να γίνονται όλα πιο γρήγορα, δίκαια και με ακρίβεια. Παράλληλα θα αυξηθεί και η αξιοπιστία του οργανισμού, θέτοντας στο επίκεντρο τον παραγωγό, επεσήμανε.

Χρειάζεται η τεχνολογία να ενταχθεί στο πλαίσιο της γεωργίας, γιατί λόγω της κλιματικής αλλαγής οι καταστροφές είναι μεγάλες και απρόβλεπτες.

Επιπλέον τόνισε ότι η σύμπραξη του ΕΛΓΑ με το υπουργείο αποδείχθηκε τόσο σημαντική.

Τέλος, είπε ότι πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας που θα αφορά την γεωργική παραγωγή, ώστε με τη δύναμη της τεχνολογίας να είναι πιο γρήγορες οι αντιδράσεις.

Ευχαρίστησε θερμά τον Πρύτανη για την σύμπραξη του ΕΛΓΑ με το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος ότι τα μέλη του μεταπτυχιακού προγράμματος θα γίνουν χρήσιμα στελέχη σε οργανισμούς και τους παρότρυνε να αναπτύξουν επαγγελματική δραστηριότητα στον χώρο της αγροτικής οικονομίας, καθώς οι ευκαιρίες είναι τεράστιες.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio