Λαμπρόπουλος: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σάβ, 06/03/2021 - 08:00
Image

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα «Η άρνηση του Περιφερειάρχη να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜεΑ», την Παρασκευή 5 Μαρτίου με εισηγητή τον κ. Θ. Πετράκο, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», συζητήθηκε το ζήτημα της μη υλοποίησης της απόφασης του ΠεΣυ να μεταφέρονται ως δύο μαθητές ΑμεΑ στα σχολεία.

Ο κ. Πετράκος κατά την εισήγησή του, είπε ότι είναι λυπηρό να μην εφαρμόζεται μια απόφαση του ΠεΣυ. «Να μην εφαρμόζεται μια ομόφωνη απόφαση, που συμφώνησε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο, για μένα είναι ακατανόητο. Θέλω να τονίσω ότι εμείς, που υπογράψαμε αυτό το κείμενο, δεν λέμε ότι είναι παράνομο, αλλά όταν από τις 25/1 το ΠεΣυ αποφασίζει και λέει ''έως δύο άτομα'', η μη εφαρμογή αυτής της απόφασης δημιουργεί μέγα ζήτημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πετράκος σε δελτίο Τύπου σχετικά με το θέμα, έχει αναφέρει: «Το ΠεΣυΠ στις 25-1-2021 ομοφώνως αποφάσισε «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με δεδομένο ότι το ΦΕΚ ορίζει μέχρι και 4 άτομα και όχι 4 άτομα, το ΠεΣυΠ αποφασίζει: Οι μαθητές ΑΜΕΑ από σήμερα καις το εξής επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με ένα ταξί». Το ΠεΣυΠ εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στη μίσθωση των επιπλέον ταξί. Συνεπώς κάθε Έλληνας πολίτης ο οποίος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει ότι αφού ο νόμος ορίζει έως 4 άτομα και όχι ακριβώς 4, κάθε απόφαση όπως είναι η απόφαση του ΠεΣυΠ η οποία ορίζει 2 μαθητές, είναι σύννομη και σε καμία περίπτωση δεν είναι απόφαση που καλεί την Οικονομική Επιτροπή να παρανομήσει. Άρα είναι φανερό ότι ο κ. Νίκας δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος απάντησε ότι είναι λίγοι οι μαθητές που μετακινούνται με ταξί σε γκρουπ άνω των δύο, και πολλά παιδιά είναι αδέρφια μεταξύ τους. «Η όλη διαδικασία είτε για ΑμεΑ είτε για τους υπόλοιπους, είναι μια διαδικασία που γίνεται σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους γονείς. Το προηγούμενο σχολικό έτος, που στο δεύτερο εξάμηνο είχαμε τις ίδιες συνθήκες, τελείωσε χωρίς κανένα παράπονο, το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Δεν μας έχει αναφερθεί παράπονο σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών γενικά και των μαθητών ΑμεΑ ειδικότερα».

«Με δεδομένο ότι αντιμετωπίζουμε το θέμα των παιδιών που μετακινούνται σε ορεινές περιοχές και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, θεωρώ ότι γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά, πολύ αποτελεσματική, σχετικά με τη μεταφορά των παιδιών.»

Ο κ. Πετράκος ρώτησε ανεξάρτητα από όσα είπε ο κ. Λαμπρόπουλος, πρώτον, αν θεωρεί ως εισηγητής ότι η απόφαση του ΠεΣυ είναι απόφαση που ουσιαστικά καλεί την ΟΕ να πάρει απόφαση που να παρεκκλίνει από όσα ορίζει η νομοθεσία, και, δεύτερον, γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση ανεξαρτήτως.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας παρενέβη, λέγοντας ότι οι καταγγελίες δεν τον φοβίζουν και δεν τον ενοχλούν. «Θα καταγγέλλετε κι εγώ θα απαντάω, είπε. «Δεν μου αρέσει η λέξη ''εντέλλεσθαι''. Δεν το λέμε πια, ίσως μόνο στον Στρατό. Και όποιος λέει ''ντροπή'', η λέξη αυτή ταιριάζει σε εκείνους που τις χρησιμοποιούν. Το ΠεΣυ έχει τις αρμοδιότητες που προβλέπονται θεσμικά, όπως και ο περιφερειάρχης. Η ΟΕ είναι ανεξάρτητο όργανο, που δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία κάποιου υπέρτερου οργάνου. Ο καθένας δρα κατά τις προβλέψεις του Νόμου. Η άποψή μου είναι ότι το ΠεΣυ ταλαιπωρείται, διότι ο υπεύθυνος για τη μεταφορά των μαθητών είναι οι διευθύνσεις οικονομικών των ΠΕ και οι δέκα διευθύνσεις εκπαίδευσης. Συνεργάζονται αρμονικά, και δεν έχουμε προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών. Έχω μπροστά μου έντεκα έγγραφα, που αναφέρουν ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει παρατηρηθεί και δεν έχει αναφερθεί».

Να διαβάσουμε τον Νόμο, την ΚΥΑ, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα και να υπάρχει εισηγητικό όργανο για αναθέσεις για τη μεταφορά παιδιών. Να πάμε με μια καλύτερη εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, είπε, τέλος, ο κ. Νίκας.

Πηγή:arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio