Η ανάγκη προώθησης του Έργου της Πρόληψης αναδείχθηκε στην Ολομέλεια του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Σάβ, 16/12/2023 - 13:00
Image

Η ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και προτάσεων για την προώθηση του Έργου της Πρόληψης και την προώθηση των σκοπών της στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας και των νέων αναγκών που έχουν αναδυθεί, αναδείχθηκαν στην Ολομέλεια του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο στις 3 και 4 Νοέμβρη 2023, σε συνεργασία με τη Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου.
 

Ο απόηχος μιας τόσο πλούσιας και εποικοδομητικής εμπειρίας μεταφέρεται και στην τοπική κοινότητα μέσα από τη δικτύωση και τη σύνδεση των τοπικών φορέων με στόχο την από κοινού ανάπτυξη δράσεων που υπηρετούν την Πρόληψη και τους σκοπούς της και αναδεικνύουν τις δυνάμεις και τα αποθέματα της τοπικής κοινότητας.


Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης Φορέων που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκίνησε από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και Φορέων που πίστεψαν στο όραμα μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Υπόθεσης της Πρόληψης στη χώρα μας κι έγινε ένα πρότυπο παράδειγμα λειτουργικής Δικτύωσης.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη» είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και μάλιστα συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή του καθώς η Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, είναι εκλεγμένο μέλος της οκταμελούς Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio