Διοικητής Πυροσβεστικής Πελοποννήσου: Ιεραρχούμε τις ανάγκες και τα προβλήματα για να δώσουμε λύσεις (vid)

Τετ, 04/03/2020 - 10:08
Image

Πριν από ένα μήνα ανέλαβε καθήκοντα διοικητή στην πυροσβεστική υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αθανάσιος Κολυβήρας, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που απορεί από αυτή τη θέση.

Ο κ. Κολυβήρας αποδέχθηκε το αίτημά μας και μας παραχώρησε μια πρώτη δήλωση ύστερα από την ανάληψη των καθηκόντων του, αναλύοντας το σχέδιο με το οποίο θα λειτουργήσει, θέτοντας και τα ζητήματα που έχουν προκύψει ύστερα και από την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την πολιτική προστασία.

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της πυκνής της βλάστησης, η περιφέρειά μας είναι μία από τις δυσκολότερες περιοχές όσον αφορά στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, επεσήμανε.

Οι πυροσβέστες και οι αξιωματικοί που στελεχώνουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας είναι έμπειροι και ικανοί για να αντιμετωπίσουν μεγάλες πυρκαγιές

Εφέτος η υπηρεσία θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να μειώσει τις συνέπειες από τα δασικές πυρκαγιές, είπε ο κ. Κολυβήρας έχοντας ήδη ξεκινήσει μια σειρά επαφών και συναντήσεων με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες  σε όλους τους νομούς, αλλά και με τους εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και τα προβλήματα για να δοθούν λύσεις, έτσι ώστε στην αντιπυρική περίοδο που πλησιάζει να είναι όλα έτοιμα.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης μίλησε για το νέο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Με το σχέδιο νόμου θεσπίζεται ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και ρυθμίζονται εκ νέου θέματα αναφορικά με τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας.

Ο διοικητής, ακόμα, κάλεσε τους πολίτες να είναι δίπλα τους, να είναι ευαισθητοποιημένοι και όταν αντιληφθούν ή έχουν την υποψία μιας πυρκαγιάς να καλούν το 199, προκειμένου η υπηρεσία να επιληφθεί και να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Τέλος, μίλησε για την καύση στην ύπαιθρο τονίζοντας ότι σε περίπτωση που κάποιος ανάψει φωτιά για να κάψει κλαδιά θα πρέπει να λάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες προφυλάξεις, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωση της πυρκαγιάς και ο υπαίτιος αυτής θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο για την απροσεξία του.

Έφη Καστραντά

Από το ArcadiaPortal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio