Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στην συνέλευση της «Πελοπόννησος ΑΕ»

Πέμ, 12/11/2020 - 19:57
Image

Έγινε σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α. «Πελοπόννησος Α.Ε.» προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της εταιρίας, ύστερα από το έλλειμμα των 1.300.000 ευρώ που εντοπίστηκε από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών.

Εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου που κατέχει το 50% των μετοχών συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος, ενώ εκ μέρους της ΠΕΔ που κατέχει το άλλο 50% των μετοχών, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης τέθηκαν και από τους δύο αιρετούς οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων που εκπροσωπούν που εν συντομία θα αναφέρουμε.

Η περιφέρεια εισηγήθηκε κάλυψη του ως άνω ελλείμματος κατά 50% από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την επιδίωξη να μη μεταβληθεί το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου (50%) και η Π.Ε.Δ. (50%). Αν η Π.Ε.Δ. δεν συμμετάσχει στην κάλυψη του ελλείμματος, εν όλω ή εν μέρει, αυτό να καλυφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ενώ η ΠΕΔ αποφάσισε ομόφωνα να μην καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στην κάλυψη του ελλείμματος προτείνοντας οι δήμοι τις περιφέρειας να πάρουν προνομιούχες μετοχές χωρίς ψήφο.

Ύστερα από την κατάθεση των παραπάνω απόψεων η συνέλευση διακόπηκε για να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, όπου και θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το κλείσιμο ή μη της αναπτυξιακής.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας μάθαμε ότι το κλίμα στην συζήτηση ήταν καλό και πρόθεση και των δύο πλευρών ήταν να συνεχίσει την λειτουργία της η «Πελοπόννησος Α.Ε».

Κλείνοντας να πούμε ότι η περιφέρεια δια μέσου του κ. Λαμπρόπουλου  εξέφρασε τις αμφιβολίες της  για την έκδοση προνομιούχων μετοχών της ΠΕΔ, καθώς οι ΟΤΑ μπορούν να έχουν μόνο κοινές μετοχές στις αναπτυξιακές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio