Του νοικοκυριού, των παιχνιδιών, το εορταστικό... Δύο ακόμα «Καλάθια» ετοιμάζει το υπ. Ανάπτυξης

Παρ, 02/12/2022 - 16:14
Image

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αναχαιτίσει την ακρίβεια μετριέται με... καλάθια. 

Μετά το Καλάθι του Νοικοκυριού, που υποτίθεται ότι προσφέρει προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές -στην πραγματικότητα πρόκειται για προϊόντα η τιμή των οποίων δεν θα αυξηθεί, συμφωνα με τις δεσμεύσεις των επιχειρηματιών, τα οποία είναι από την αρχή «τσιμπημένα» προς τα πάνω, όπως διαπιστώσαμε κι εμείς ως καταναλωτές, αλλά όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο υπουργός, αφού επιβλήθηκαν πρόστιμα σε αλυσίδες για παραβάσεις του περιθωρίου κέρδους- έρχεται το Καλάθι των Παιχνιδιών και το Εορταστικό Καλάθι, τα οποία θα ανακοινωθούν κατά τις 14 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, το «καλάθι παιχνιδιών» θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα συμμετοχής των επιχειρήσεων όσον αφορά τον τζίρο. Υπενθυμίζεται ότι στο «καλάθι του νοικοκυριού» υποχρεούνται να συμμετέχουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σχετική ελευθερία θα υπάρχει και στο περιεχόμενο, αφού στο «καλάθι παιχνιδιών» θα περιλαμβάνονται κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα διαδραστικά – εκπαιδευτικά, επιτραπέζια και παζλ, κατασκευές, φιγούρες δράσεις και κούκλες κ.λπ. και όχι συγκεκριμένα προϊόντα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio