Τι θα ισχύσει για την «επιταγή ακρίβειας»

Δευ, 17/10/2022 - 16:21
Image

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στην επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ προκειμένου να συμπεριληφθούν και πολίτες που αδίκως μένουν εκτός του μέτρου, άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι ομάδες δικαιούχων είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού και οι ΑμεΑ.

Ορισμένοι από τους δικαιούχους όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι ανήκουν στον ΕΦΚΑ και άλλοι, όπως οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανήκουν στον ΟΠΕΚΑ.

Συνολικά, οι δικαιούχοι του μέτρου είναι 2,3 εκατομμύρια πολίτες και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 496 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 250 εκατ. ευρώ αφορούν στους συνταξιούχους.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στην επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ προκειμένου να συμπεριληφθούν και πολίτες που αδίκως μένουν εκτός του μέτρου, άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στο εάν θα διορθωθούν κάποιες στρεβλώσεις που έχουν προκύψει σχετικά με την επιταγή ακρίβειας είπε ότι το υπουργείο Εργασίας θα το συζητήσει με το υπουργείο Οικονομικών για να δει τι περιθώρια υπάρχουν και πώς μπορεί να το αντιμετωπίσει .

«Υπάρχουν περιπτώσεις τις οποίες ενδεχομένως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν, διότι συνδυάζονται διάφορα τέτοια στοιχεία» συμπλήρωσε και ανέφερε ενδεικτικά ένα παράδειγμα: Ζευγάρι συνταξιούχων που το ένα μέλος παίρνει 700 ευρώ και το άλλο 800 ευρώ μένουν εκτός του μέτρου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio