Τελευταίες ευκαιρίες με ραντεβού και πρόστιμα από Ιούλιο στο κτηματολόγιο

Σάβ, 16/05/2020 - 23:35
Image

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. με ανακοίνωση της 13/5/2020 γίνεται αναφορά για θεσμοθέτηση προστίμων μέσα στον Ιούλιο και ενεργοποίηση σχετικού νόμου σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της Πολιτείας. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Αναφορικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της Πολιτείας, τονίζεται πως μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Υπενθυμίζεται πως το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά την θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.

Για το λόγο αυτό το Κτηματολόγιο αισθάνεται την ανάγκη να κάνει από τώρα αυτή τη διευκρίνιση.

Να σημειωθεί ότι ο Νομός Αρκαδίας δεν αναφέρεται σε αυτούς που έχουν καθυστερήσει, πράγμα που σημαίνει ότι η συμμετοχή των Αρκάδων έχει κριθεί ικανοποιητική. 

Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ:

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio