Συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για μικρές επιχειρήσεις

Κυρ, 21/11/2021 - 11:00
Image

Όταν διευθύνετε μια μικρή επιχείρηση, τα διαθέσιμα χρήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρίσκονται συνήθως σε στενότητα. Συνήθως ο επιχειρηματικός προϋπολογισμός είναι περιορισμένος. Επιπλέον, κάθε κέρδος που προκύπτει συχνά χρειάζεται να ανακατευθυνθεί στην ανάπτυξη της ίδιας της επιχείρησης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις για να εξοικονομήσουν χρήματα για την ανάπτυξή τους. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές εξοικονόμησης χρημάτων για μικρές επιχειρήσεις:

Εξωτερική ανάθεση

Η πρόσληψη εσωτερικών υπαλλήλων αποτελεί ένα μεγάλο μέρος των λειτουργικών εξόδων της επιχείρησης. Γνωρίζετε πως το πραγματικό κόστος ενός υπαλλήλου υπερβαίνει κατά πολύ τον πραγματικό μισθό του. Γι' αυτό θα πρέπει να προσπαθείτε να αναθέτετε σε εξωτερικούς συνεργάτες όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες. Φυσικά και κάποιες θέσεις θα πρέπει πάντοτε να αποτελούν in-house. Ωστόσο, μπορείτε να αναθέσετε σε τρίτους την εφαρμογή του digital marketing, του design, της μισθοδοσίας, της τήρησης βιβλίων και πολλά άλλων εργασιών. Αυτό έχει δύο πλεονεκτήματα: πρώτον, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε το πρόσθετο κόστος ενός υπαλλήλου και, δεύτερον, λαμβάνετε εξειδικευμένη βοήθεια και δεν χρειάζεται να πληρώσετε επιπλέον έξοδα για την εκπαίδευση του προσωπικού πάνω σε αυτές τις εργασίες.

Διαπραγματευτείτε με πωλητές

Όσον αφορά τα επαγγελματικά έξοδα, πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν διαπραγματεύονται αρκετά τις τιμές των παραγωγικών πόρων που χρησιμοποιούν. Μπορείτε συχνά να διαπραγματευτείτε με προμηθευτές για να εξασφαλίσετε μια καλύτερη συμφωνία. Για να το κάνετε αυτό με επιτυχία, θα πρέπει να λάβετε πολλές προσφορές από άλλους προμηθευτές και να είστε έτοιμοι να απομακρυνθείτε. Για παράδειγμα, ένας σημαντικός παραγωγικός πόρος για κάθε επιχείρηση είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Η αναζήτηση νέου και πιο οικονομικού παρόχου, δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη, διότι μπορεί να εξοικονομήσει ένα σημαντικό μέρος του προυπολογισμού σας. Μπορείτε να ανακαλύψετε προγράμματα για φθηνό ρεύμα στο ftinoteroreuma.gr.

Χρησιμοποιήστε την εξ αποστάσεως εργασία προς όφελός σας

Όταν έχετε συνηθίσει να έρχονται υπάλληλοι στο γραφείο σας κάθε μέρα, η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και την ευτυχία των εργαζομένων. Αντί να παρακολουθείτε προσεκτικά τους υπαλλήλους σας, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοσή τους από το σπίτι. Ωστόσο, το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε το φυσικό κόστος της διατήρησης των εργαζομένων.

Σκεφτείτε νέους τρόπους διαφήμισης

Πλέον μπορείτε να διαφημίσετε την επιχείρησή σας με κάθε δυνατό τρόπο. Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση για ένα εστιατόριο, περπατήστε στην περιοχή και προσφέρετε δωρεάν δείγματα. Εάν πουλάτε φυτικά προϊόντα, κατευθυνθείτε στα τοπικά διαμερίσματα και μοιράστε δείγματα σε αντάλλαγμα για κριτικές. Το word of mouth εξακολουθεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαφημίσετε ένα προϊόν και μπορείτε να το εισχωρήσετε στην αγορά σχετικά με φθηνό τρόπο. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους υπαίθρια διαφήμιση, όπως είναι οι πινακίδες και οι διαφημιστικές ομπρέλες, οι οποίες όχι μόνο εξυπηρετούν τους σκοπούς της διαφήμισης αλλά και είναι και χρηστικές στη λειτουργία της επιχείρησής σας. Οι ομπρέλες Remi αποτελούν μια ποιοτική λύση για την επιχείρηση σας, προσφέροντας ποιότητα και προστασία για κάθε χώρο.

Αναθεωρήστε όλα σας τα έξοδα

Αναθεωρόντας τα συνολικά έξοδα της εταιρείας σας, μπορεί να αποτελέσει μια απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά αν αναθεωρήσετε όλα τα μικρά σας έξοδα, ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό κομμάτι χρημάτων. Όλες αυτές οι μικρές δαπάνες μπορούν να προσθέσουν ένα μεγάλο κόστος στο συνολικό σας προυπολογισμό - πράγμα που αρκετές επιχειρήσεις το αγνοούν. Αφιερώστε λίγο χρόνο εξετάζοντας όλα όσα ξοδεύει η επιχείρησή σας και σίγουρα θα ανταμειφθείτε.

φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio