Πότε καταβάλλεται το εφάπαξ επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Παρ, 10/02/2023 - 16:31
Image

 Μέχρι τέλος του μήνα θα καταβληθούν από τη ΔΥΠΑ -ΟΑΕΔ το επίδομα 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Ειδικότερα αυτή τη στιγμή όσοι έχουν κάνει αίτηση (για τον επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους) διασταυρώνονται τα στοιχεία τους για να πληρωθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει (από 18.04.2022 και μετά) συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών, έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, μπορούν να λάβουν εφάπαξ χρηματική παροχή των 300€.

Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous
Επιπλέον θα πρέπει να έχουν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό:

    έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας, χωρίς εξαρτώμενα μέλη
    έως 16.000 ευρώ για τους εν διαστάσει συζύγους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο
    έως 24.000 ευρώ για έγγαμους ή για μέρη συμφώνου συμβίωσης χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000) ευρώ για κάθε τέκνο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio