Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Thu, 07/12/2017 - 07:05

Λύουν σταδιακά ορισμένα από τα προβλήματα με τις αιτήσεις κοινωνικού διαμερίσματος στο www.koinonikomerisma.gr προκειμένου να καλυφθούν όλοι όσοι δικαιούνται τα χρήματα. Όσοι μπήκαν και έκαναν αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω προβλημάτων του συστήματος ή όσοι υπέβαλαν αίτηση και παίρνουν την καταβολή με ελλείψεις αλλά στα στοιχεία θα πρέπει να μπουν και να κάνουν νέα αίτηση.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα σε περίπτωση καθολικά αναπήρων που δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για να πληρούν το κριτήριο του μηνός επισημάτων. Το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, καθώς το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον οι φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος (αυτομάτως οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν τη διανομή).

Μένει μια άγνωστη κατηγορία ασφαλισμένων ΑΜΕΑ που κανείς δεν ξέρει ποιες και ποιες είναι, άνθρωποι που λογικά είναι μόνοι τους, ΑΜΕΑ σχεδόν από το γενέθλιο, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης και δεν ανήκουν σε καμία βοήθεια.

Όσοι έχουν αποκτήσει παιδί μέσα στο 2017 μπορούν πλέον να δηλώσουν και να πάρουν το επίδομα για οικογένεια με ένα παιδί.

Έχουν εγγραφεί ήδη 25.000 παιδιά, νεογέννητα του 2017, προκειμένου να συμπεριληφθούν αυξάνοντας την ενίσχυση της οικογένειας. Τα παιδιά δηλώνονται με το ΑΜΚΑ.

Ενηλικα παιδιά που εργάζονται και έχουν εισόδημα και ΑΦΜ, αλλά παραμένουν στην γονική στέγη, αν δεν έχουν δηλώσει φιλοξενούμενα, δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα. Εάν έχουν δωρεάν παραχώρηση χώρου από τους γονείς, δεν θεωρούνται ακόμα φιλοξενούμενοι και μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνη τους.

Διορθώνει το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονται ασφαλισμένοι στο ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη και έτσι οι στρατιωτικοί που επιθυμούν να κάνουν αίτηση πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνολικά 1.019.272 είναι οι εγκριθείσες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που δημοσίευσε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 242.923, οι μη εγκριθείσες αιτήσεις αριθμούν 513.735, οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 533.014 και οι μη ολοκληρωμένες με πιθανότητα έγκρισης ανέρχονται σε 60.974.

Ο χρόνος που παραμένει για τις αιτήσεις είναι μία εβδομάδα και πλέον όσοι θέλουν να επισπεύσουν τις αιτήσεις, καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού επιδόματος.

 

 

https://www.newsbeast.gr/

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio