Νέα εκπτωτική κάρτα σε 115.000 ανέργους της ΔΥΠΑ

Δευ, 14/11/2022 - 15:50
Image

Σε χιλιάδες ανέργους θα δοθεί η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με εκπτώσεις και προνόμια στην υγεία, στα καταστήματα, στον πολιτισμό, στη διασκέδαση και στις υπηρεσίες.

Ειδικότερα ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσουν σήμερα τη συνεργασία της ΔΥΠΑ με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης όπου 115.000 άνεργοι θα ενταχθούν και θα απολαμβάνουν τα προνόμια της ευρωπαϊκής κάρτας νέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων που ήδη δίνεται στους νέους και αναμένεται να δοθεί και στους ανέργους ηλικίας ως 30 ετών. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ισχύει για ένα χρόνο και μπορεί να ανανεώνεται κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 30 ετών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συνεργασία του ΟΑΕΔ με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προκειμένου οι α) επιδοτούμενοι άνεργοι, β) οι φοιτώντες στις 49 ΕΠΑΣ Μαθητείας (6361 βάσει στοιχείων Μαρτίου 2020) και γ) οι φοιτώντες στα 29 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ (2128 βάσει στοιχείων Μαρτίου 2020), ηλικίας έως 30 ετών αμφότεροι, να στηριχτούν έμπρακτα μέσω της παροχής Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio