Nέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού

Κυρ, 20/08/2023 - 16:00
Image

Δεν έχει τέλος το «ράλι» των τιμών ανόδου στα τρόφιμα, ειδικά στη χώρα μας. Διότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η κρίση έπληξε τους πολίτες, αλλά εδώ στην Ελλάδα, με τους χαμηλούς μισθούς, την ακριβή φορολογία άμεση και έμμεση -για εκείνους που πληρώνουν- και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το κακό έχει παραγίνει.

Το γάλα και τα αβγά πωλούνται πολύ πιο ακριβά στη χώρα μας από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τώρα το ψωμί, ο άρτος ο επιούσιος, απειλείται με νέες αυξήσεις λόγω της αύξησης των τιμών των αλεύρων.

Όπως ανέφερε αρτοποιός ο οποίος μίλησε στο ΟΡΕΝ, τα αρτοποιία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων και επομένως είναι αναπόφευκτο να ανεβάσουν την τιμή αλλιώς κινδυνεύουν με «λουκέτο».

Σημαντική είναι ταυτόχρονα και η μείωση της κατανάλωσης. Πρόσφατα η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές των αλεύρων.

Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους.

Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας γι' αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα.

Ως εκ τούτου, διατηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στην αγορά των αλεύρων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio