Μεγαλύτερο θα είναι φέτος το Δώρο Πάσχα

Παρ, 07/04/2023 - 17:39
Image

Λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, φέτος το Δώρο Πάσχα θα είναι αυξημένο. Έτσι, υπολογίζεται ότι 406 ευρώ από 371 ευρώ θα λάβουν φέτος 585.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με βάσει τον κατώτατο μισθό.

Το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα και εφόσον ο κατώτατος μισθός αυξάνεται από σήμερα 1η Απριλίου στα 780 ευρώ από 713 ευρώ, το φετινό Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με τις αποδοχές που καταβάλλονται από την 1η Απριλίου.

Συνεπώς, το Δώρο Πάσχα για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό αυξάνεται από φέτος. Έτσι όσοι δικαιούνται από σήμερα 780 ευρώ ελάχιστες μεικτές αποδοχές και έχουν δουλέψει ολόκληρο το 4μηνο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο Πάσχα που φέτος είναι 406 ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη το αργότερο, δηλαδή φέτος έως τις 12 Απριλίου. Ο εργοδότης μπορεί, φυσικά, να το καταβάλλει νωρίτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι την Μ. Τετάρτη, διαφορετικά μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με αυτόφωρη διαδικασία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio