Λόγοι για να προσλάβετε έναν career coach

Πέμ, 18/11/2021 - 18:32
Image

Όταν σκέφτεστε τους career coaches, πιθανώς οραματίζεστε τους έμπειρους επαγγελματίες που δίνουν συμβουλές κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης εργασίας. Δουλεύουν πάνω στα βιογραφικά των υποψηφίων, τελειοποιώντας τις συνοδευτικές επιστολές και πραγματοποιώντας εικονικές συνεντεύξεις, ώστε να σας καταστήσουν έτοιμους για το αέναο κυνήγι της εργασίας.

Αλλά η τεχνογνωσία ενός career coach υπερβαίνει το συνηθισμένο κυνήγι εργασίας. Για μια δυναμική καριέρα με διάρκεια, είναι συνετό να διατηρείτε μια ουσιαστική σχέση με κάποιον στο δίκτυό σας, ακόμα κι αν δεν έχετε σχέδια να αλλάξετε εταιρεία στο σύντομο μέλλον. Ακολουθούν 7 κρίσιμες στιγμές στην καριέρα σας που ένας career coach μπορεί να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε αχαρτογράφητα μέρη και να αναπτυχθείτε επαγγελματικά:

Μεγιστοποιήστε τις δυνατότητες της τωρινής σας εργασίας

Νιώθετε στάσιμοι στη δουλειά τον τελευταίο καιρό και δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε για να ανεφοδιάστε τη “φωτιά” που βρίσκεται εντός; Ένας career coach γνωρίζει και μπορεί να σας παράσχει εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της τρέχουσας εργασίας σας, ώστε να μάθετε σημαντικές δεξιότητες, να κάνετε κρίσιμες συνδέσεις και να διενεργείτε εργασίες που σας κάνουν πραγματικά υπερήφανους. Το career coaching με την Άννα Κονταράτου μπορεί να σας το προσφέρει αυτό σε σχετικά μικρό διάστημα με εξασφαλισμένα αποτελέσματα.

Διεκδικήστε μια προαγωγή

Αισθάνεστε ότι σας αξίζει μια προαγωγή; Είτε υπάρχει μια ανώτερη θέση που γνωρίζετε είτε πρόκειται να πείτε το αφεντικό σας γιατί είστε έτοιμοι για μια νέα ευκαιρία, ένας career coach μπορεί να σας βοηθήσει. Από την προετοιμασία του σχεδίου σας μέχρι την εξάσκηση της ομιλίας σας, σας παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να ανεβείτε στην εργασιακή “πυραμίδα”.

Διαμορφώστε το όραμά σας για το μέλλον

Το να γνωρίζετε πού πηγαίνετε μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τις αποφάσεις σας και να διαμορφώσετε το επαγγελματικό σας ταξίδι. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες συνήθως έχουν ένα ασαφές σχέδιο επαγγελματικής ανάπτυξης.

Μετακινήσεις και μεταγραφές

Εάν αντιμετωπίζετε μια επαγγελματική μεταγραφή που απαιτεί να μετακομίσετε σε άλλη πόλη ή χώρα του εξωτερικού, τότε αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας. Εάν έχετε σύζυγο και παιδιά, τότε αυτή σας η απόφαση έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή σας. Οι career coaches παρέχουν σημαντική υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής σας της μετάβασης, ώστε να μπορείτε να πετύχετε στη δουλειά και να απαλύνετε τις ανησυχίες που μπορεί να δημιουργηθούν στο σπίτι σας.

Αντιμετώπιση σοβαρών γεγονότων της ζωής

Η ζωή όλων μπορεί να αλλάξει εν ριπή οφθαλμού. Ίσως κάνετε το πρώτο σας παιδί και ανησυχείτε πώς θα επηρεάσει την καριέρα σας. Ίσως αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο διαζύγιο και το μυαλό σας έχει κατακλυστεί από αρνητικές σκέψεις. Ίσως πρόκειται για έναν απροσδόκητο θάνατο και η εργασία σας δεν φαίνεται πλέον ως προτεραιότητα. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, οι career coaches σας βοηθούν να διατηρήσετε την επαγγελματική σας φήμη ακόμα και όταν η προσωπική σας ζωή αλλάζει δραματικά.

Η απόφαση του freelancing

Η αγορά των ελεύθερων επαγγελματιών παρουσιάζει σημαντική άνθηση και ολοένα και περισσότεροι επαγγελματίες όλων των ηλικιών αποφασίζουν να αποχαιρετήσουν τη δουλειά και να γίνουν το “αφεντικό του εαυτού τους”. Το να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου είναι όνειρο για πολλούς ανθρώπους, αλλά η επιτυχής άσκηση ενός ελεύθερου επαγγέλματος απαιτεί πολλές σημαντικές δεξιότητες και στρατηγικές στις οποίες μπορεί να σας συνεισφέρει ένας career coach.

Δικτύωση

Η συνεχής δικτύωση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την καριέρα σας. Για κάποιους, η δικτύωση έρχεται φυσικά μέσα από διάφορα επαγγελματικά meetings και events. Για άλλους, μπορεί να αποτελεί μια άβολη κατάσταση και να αντιμετωπίζεται ως αγγαρεία. Οι έμπειροι career coaches μπορούν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να νιώσουν άνετα με τη δικτύωση ενώ μαθαίνουν τις πιο στρατηγικές επαφές που πρέπει να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν στο εγγύς μέλλον.

φωτογραφία pixabay

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio