Κλείνει το εργοστάσιο της Brava στην Πραγματευτή - 23 άτομα θα μείνουν χωρίς δουλειά

Σάβ, 07/05/2022 - 11:00
Image

Σε κλείσιμο οδηγείται το εργοστάσιο του γνωστού brand  Brava Mediterranean Foods Α.Ε  πιο γνωστό για την μουστάρδα του, που βρίσκεται στην Κοινότητα Πραγματευτή (Δήμος Ν. Κυνουρίας) Ν. Αρκαδίας κοντά στο Λεωνίδιο.

Το εργοστάσιο στις 31 Αυγούστου του 2020 είχε εξαγοραστεί από την εταιρεία Minerva. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργοστάσιο επιφάνειας 5.200 τ.μ. όπου παράγονται τέσσερις κατηγορίες προϊόντων (μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες και σάλτσες), που απευθύνονται τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική αγορά τροφίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε πριν από το Πάσχα είχαν ήδη απομακρυνθεί 2 γραμμές παραγωγής προϊόντων. Η μια είναι αυτή της μαγιονέζας που μεταφέρεται σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας και η άλλη είναι αυτή της κέτσαπ που μεταφέρεται στη Γαστούνη Ηλείας  σε εργοστάσιο του Pummaro. Εργοστάσια που βρίσκονται στα «χέρια» της Minerva.

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε απομάκρυνση πέντε εργαζομένων μέχρι το τέλος του μήνα.

Σταδιακά δηλαδή θα οδηγηθεί σε κλείσιμο, αφήνοντας χωρίς δουλειά 23 εργαζόμενους.

Το κλείσιμο του εργοστασίου αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την περιοχή καθώς από την ίδρυση του αναζωογόνησε την περιοχή και έδωσε θέσεις εργασίας σε πολλούς κατοίκους της.

Από το Arcadiaportal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio