Εύκολοι τρόποι να υποστηρίξεις μικρές επιχειρήσεις

Σάβ, 25/12/2021 - 19:00
Image

Ένα από τα θετικά του ίντερνετ είναι ότι ο καθένας μπορεί να εκφράσει την γνώμη του δημοσίως και να τον ακούσουν. Μεγάλες επιχειρήσεις έχουν κατάλαβαν την δύναμη που έχει αυτό το μέσο και επενδύουν σε αυτό, ώστε να είναι εύκολο για τον κάθε ιντερνετικό χρήστη να τους ανακαλύψει και να τους ακολουθήσει.

Αυτό το παράδειγμα μιμούνται και λιγότερο γνωστές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Αν και πολλές είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που αφιερώνουν χρήματα, χρόνο και ενέργεια στο να μεγαλώνουν το διαδικτυακό τους αποτύπωμα είναι πολλές φορές δύσκολο να ξεχωρίσουν στο πλήθος των μυριάδων φυσικών ανθρώπων και επιχειρήσεων που ανεβάζουν καθημερινά υλικό στο ίντερνετ.

Αν, λοιπόν, έχεις ανακαλύψει μια επιχείρηση που πιστεύεις ότι αξίζει να καταξιωθεί στην ελληνική αγορά, ακολουθούν μερικές ενέργειες που μπορείς να κάνεις για να την υποστηρίξεις και να την βοηθήσεις να ενισχύσει την εικόνα της στον χώρο.

Εννοείται ότι το πιο απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να επιλέγεις την αγαπημένη σου επιχείρηση, αλλά και άλλες του ίδιου βεληνεκούς, για τις αγορές σου, αποφεύγοντας όσο μπορείς τις αλυσίδες και τις πολυεθνικές.

 

Μίλα για αυτούς

Είναι διπλή η δυνατή ενέργεια που προτείνω με αυτή την κατηγορία. Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα συνήθως είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την ενίσχυση ενός πελατολογίου. Όταν λες σε έναν φίλο ή μια φίλη για μια αγορά σου και πόσο ευχαριστημένος είσαι, είναι πολύ πιθανό να δοκιμάσουν και εκείνοι το ίδιο μαγαζί, γιατί σε εμπιστεύονται και δεν βρίσκουν τι όφελος θα είχες με το να τους πεις ψέματα.

Με την ίδια λογική, μπορείς να μοιραστείς και με τους ιντερνετικούς σου φίλους το πόσο ευχαριστημένος είσαι με την αγορά σου από την συγκεκριμένη επιχείρηση. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί, που απέκτησαν πολλούς χιλιάδες ακολούθους σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακριβώς επειδή δημοσιοποιούν τις κριτικές τους για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες.

Αν όντως σε ενδιαφέρει μια τέτοια ερασιτεχνική ή επαγγελματική πορεία, θα πρέπει να διαχειριστείς με συνέπεια και επαγγελματισμό την διαδικτυακή σου παρουσία. Καταρχάς, με μια επαγγελματική κατασκευή ιστοσελίδας στο kataskeuiistoselidwn.gr και με συχνή δραστηριότητα στα social media μπορεί να καταφέρεις να ενισχύσεις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις απ’ ότι φανταζόσουν. Θα πρέπει, όμως, να είσαι πάντα αμερόληπτος και ειλικρινής.

Να αντιδράς στην διαδικτυακή δραστηριότητα της επιχείρησης

Συνήθως όλες οι επιχειρήσεις έχουν την εταιρική τους ιστοσελίδα και εταιρικούς  λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram. Με το να ακολουθείς την μικρή αυτή εταιρεία στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί, με το να αφήνεις θετικά σχόλια κάτω από αναρτήσεις της, αλλά και με το να αναδημοσιεύεις αναρτήσεις που βρίσκεις ενδιαφέρουσες βοηθάς ώστε να δείχνεις σε όλες αυτές τις πλατφόρμες ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση σου αρέσει και λογικά θα αρέσει και σε ανθρώπους με παρόμοιο προφίλ με εσένα. Για παράδειγμα, εγώ τυχαία πάτησα σε ένα άρθρο που είχε μοιραστεί μια φίλη μου στο Facebook από «Το Βήμα της Κω», που είναι η online εφημερίδα που παρέχει πλήρη ενημέρωση για τα τελευταία νέα της Κω, και από τότε επισκέπτομαι συχνά την εφημερίδα αυτή, γιατί μου αρέσει να διαβάζω τα lifestyle άρθρα της.

Επομένως, ακόμα και αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξεις την μικρή επιχείρηση που θέλεις, την βοηθάς αφάνταστα απλά και μόνο συμμετέχοντας στις διαδικτυακές της ενέργειες.

φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio