Έρχονται νέα κίνητρα για πληρωμές με κάρτα

Παρ, 31/03/2023 - 15:35
Image

 Με online διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών με τα πως από το καλοκαίρι και 140.000 φορολογικούς μηχανισμούς νέας γενιάς ειδικά για την εστίαση το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ επιχειρούν να κλείσουν τα παράθυρα της φοροδιαφυγής και να βάλουν φρένο στα κόλπα με τις αποδείξεις.

Την ίδια ώρα επανεξετάζονται τα φορολογικά κίνητρα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις τα οποία δεν έφεραν τα απομενόμενα αποτελέσματα όπως το μέτρο της έκπτωσης φόρου 2.200 ευρώ που κερδίζουν οι φορολογούμενοι όταν πληρώνουν με κάρτα δαπάνες σε 20 κλάδους που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. 

Το νέο πλαίσιο με τα κίνητρα θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο της θητείας της νέας κυβέρνησης εφόσον η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το σχέδιο δράσης κινείται σε τρεις άξονες:

Διασύνδεση ταμειακών με POS, Νέου τύπου φορολογικοί μηχανισμοί, «Έξυπνοι» ηλεκτρονικοί μηχανισμοί στην εστίαση.

Η κάλυψη του κόστους αναβάθμισης και αντικατάστασης ταμειακών μηχανών και ηλεκτρονικών μηχανισμών θα γίνει από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 165 εκατ. ευρώ και οι αιτήσεις για τα voucher θα τρέξουν σε δύο κύκλους, μέχρι 15 Μαΐου και μέχρι 30 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν υποβληθεί 50.000 αιτήσεις από τις επιχειρήσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio