Έρχονται αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

Δευ, 14/11/2022 - 16:32
Image

Αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που βρίσκονται σε περιοχές όπου οι νέες τιμές της Εφορίας είναι υψηλότερες από τις εμπορικές προκαλώντας άδικες επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους.

Το άρθρο 34 του νομοσχεδίου προβλέπει οι δήμοι από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 να υποβάλουν ενστάσεις με τη κατάθεση στοιχείων για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Με βάση τα στοιχεία το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να καταφέρει και μάλιστα γρήγορα με εξπρές διαδικασίες να προχωρήσει σε «κούρεμα» των τιμών στις περιοχές που είναι υψηλότερες από τις πραγματικές. Οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις θα προκαλέσουν αλλαγές σε δεκάδες φόρους, τέλη και επιδόματα.

Οι αλλαγές αυτές θα φέρουν επανυπολογισμό και του ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν φέτος οι φορολογούμενοι. Αλλαγές θα γίνουν και στις μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2022 ενώ ενδέχεται να διευρυνθεί ο αριθμός των νοικοκυριών που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα καθώς ένα από τα κριτήρια για τη χορήγηση τους είναι η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio