Επικούρηση του ΕΛΓΑ για τους χαλαζόπληκτους παραγωγούς ζητεί με επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας

Κυρ, 02/07/2023 - 10:00
Image

Την άμεση αντίδραση του ΕΛΓΑ ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας -με σχετική επιστολή του προς την διοίκηση του Οργανισμού-, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που είχαν για τις αγροτικές καλλιέργειες οι πρόσφατες ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε εκτεταμένες περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Μαντινείας και Λεβιδίου.

“Το φαινόμενο αυτό είχε ως συνέπεια να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες, που η έκτασή τους αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστη” αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, με την οποία ζητείται “να έλθουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές των εν λόγω ενοτήτων ώστε να καταγραφούν οι καταστροφές που σημειώθηκαν και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις προς τους πληγέντες”.

Καταλήγοντας δε η επιστολή, επισημαίνει:

“Με δεδομένες τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωτογενής παραγωγή στην Αρκαδία, συνεπεία αλλεπάλληλων πληγμάτων, η άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ακόμα και αυτών που αναμένονται, είναι παραπάνω από επείγουσα. Η στήριξη των αγροτών είναι επιτακτική και είμαστε σίγουροι πως, ως Οργανισμός, θα ανταποκριθείτε, για ακόμη μία φορά, ταχύτατα”.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio