Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 24/11/2023 - 16:24
Image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΣΤΗΝ BLACK FRIDAY ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΑΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, με στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αρκαδίας και ενόψει της Black Friday προσκαλεί τους καταναλωτές να εμπιστευθούν και να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα του νομού μας.

Η στήριξη της τοπικής αγοράς, στηρίζει και τις ανάλογες θέσεις εργασίας, συγγενών και φίλων μας. Γι’ αυτό πρέπει οι επιχειρήσεις μας να έχουν τον πρώτο λόγο στις αγορές μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 12

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού. Η τέταρτη εκδήλωση για φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Βυτίνα (Π.Ε Αρκαδίας), την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.ΚΕ.Γ) με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Στόχος η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.
Πρόσκληση Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γαστρονομίας (παραγωγοί και τυποποιητές) και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, δωρεάν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία στο παρακάτω link: https://forms.gle/MR8P9jqzSBwH6uJj7

ΑΑΔΕ: ΤΑΧΎΤΕΡΗ Η ΈΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΏΝ ΑΤΟΜΙΚΉΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗΣ ΜΕ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΑΠΌ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΔΟΥ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εγκαινιάζει μία νέα, αυτόματη, διαδικασία ταχύτερης διαχείρισης των ψηφιακών αιτημάτων έναρξης ατομικής επιχείρησης, που διεκπεραιώνονται από την ΑΑΔΕ μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE. Εφεξής ο πολίτης, κατά την υποβολή του αιτήματός του, θα συνεχίσει να επιλέγει, την αρμόδια ΔΟΥ του, αλλά εφόσον το νέο ψηφιακό σύστημα εντοπίσει δυνατότητα ταχύτερης εξυπηρέτησης από μια άλλη ΔΟΥ, το αίτημα δρομολογείται αυτόματα σε αυτή τη ΔΟΥ, ανεξάρτητα από την αρμοδιότητά της. Ο φορολογούμενος ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε σε κάθε χρονική στιγμή να γνωρίζει τη ΔΟΥ που επεξεργάζεται το αίτημά του. Η καινοτόμος αυτή διαχείριση ξεκίνησε με τα αιτήματα που αφορούν στην έναρξη εργασιών φυσικών προσώπων και δεν εξυπηρετούνται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (ΕΨΠ) Gov.gr, και σταδιακά θα εμπλουτίζεται με νέες διαδικασίες.

ΥΠΕΓΡΆΦΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΠΡΆΣΙΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΊΟΥ

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του ειδικού, πράσινου τιμολογίου, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η.1.2024, προσδιορίζονται στην Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης και η Υφυπουργός, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου. Στην εν λόγω Απόφαση εξειδικεύεται μία σειρά από βασικά ζητήματα, σε σχέση με το νέο, πράσινο τιμολόγιο, μεταξύ άλλων: η τελική τιμή προμήθειας θα ανακοινώνεται έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα κατανάλωσης, το ειδικό τιμολόγιο θα μπορεί να εμπεριέχει και πάγια χρέωση προμήθειας, ύψους έως 5 ευρώ ανά μήνα, καθώς και εκπτώσεις, από τις βασικότερες καινοτομίες του είναι πως στο λογαριασμό κατανάλωσης, ο πάροχος θα αποτυπώνει ενιαία -μετά τον υπολογισμό τυχόν εκπτώσεων- την τελική τιμή προμήθειας σε €/MWh ανά μήνα τιμολόγησης.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio