Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 28/04/2023 - 15:47
Image

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ EVENT

«TBEX EUROPE 2023 –PELOPONNESE FOOD STORIES»

Η αντίστροφη μέτρηση για το TBEX Europe 2023 Peloponnese έχει ξεκινήσει και η Πελοπόννησος ενωμένη ετοιμάζεται να υποδεχθεί στις 8 Μαΐου, τους 330 συμμετέχοντες για να προσφέρει μια εμπειρία πέρα από τα προφανή!

Το «TBEX Europe 2023», ένα από τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με συμμετέχοντες online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου Social Media, ταξιδιωτικές εταιρείες και στελέχη οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών θα φιλοξενηθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2023 στην Καλαμάτα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΜΗΝΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ξεκινά η σειρά ημερίδων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την Τεχνολογία & την Επιστήμη

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, διοργανώνουν σειρά ημερίδων, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας*, με θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων του τμήματος αλλά και μεγάλης μερίδας του κόσμου (π.χ., ασφαλής χρήση του Διαδικτύου, έξυπνες συσκευές, κ.α.).

Οι ημερίδες είναι ανοικτές και δωρεάν για όλους και τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι προσαρμοσμένα σε κατανοητή γλώσσα, ώστε να απευθύνονται τόσο σε μαθητές όσο και σε όλους τους επαγγελματίες και πολίτες της Αρκαδίας.

Τετάρτη 3 Μαΐου, 19:00

«Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε»

Γεώργιος Γέρμανος, Ειδικός στην πρόληψη και στη διερεύνηση κυβερνοεγκλημάτων

Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ» ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
Αντιμέτωποι με πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ θα βρεθούν επιχειρηματίες οι οποίοι δεν προσκομίζουν ή έχουν σβήσει αρχεία και μνήμες ταμειακών μηχανών στο πλαίσιο ελέγχου. Αν μάλιστα, δεν έχουν υποβάλλει και φορολογικές δηλώσεις τότε το πρόστιμο ανά έτος μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 50.000 ευρώ. Διευκρινιστική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες για την πρακτική εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54Ε του ΚΦΔ (ν. 4987/2022) που εφαρμόζονται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες στο πλαίσιο διενέργειας φορολογικού ελέγχου. Ορίζονται πρόστιμα για παραβάσεις που διαπιστώνονται μετά από έλεγχο για μη τήρηση λογιστικών αρχείων, καθώς και για μη διαφύλαξη ή μη προσκόμιση, κατόπιν πρόσκλησης, φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) και φορολογικών μνημών και αρχείων που δημιουργούν οι ΦΗΜ.

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΚΆΛΥΨΗ»: ΣΤΗ ΝΈΑ ΤΗΣ ΣΤΈΓΗ Η ΠΡΏΤΗ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΉ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΊΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ
Εγκαταστάθηκε στο νέο της σπίτι η πρώτη οικογένεια που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Κάλυψη» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά, η οποία θα διαμένει σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι, που είναι ένας από τους πρώτους δήμους στους οποίους ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος και η εγκατάσταση των δικαιούχων. Το πρόγραμμα «Κάλυψη», που θεσπίστηκε με τον νόμο 5006/2022 «Σπίτι μου-Στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις», απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 25-39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Στόχος, σε αυτήν τη φάση, είναι να στεγαστούν 3.000 ωφελούμενοι, με την αξιοποίηση τουλάχιστον 1.000 κατοικιών.

ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΊΩΝ: ΣΕ ΦΕΚ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ
Τις λεπτομέρειες για τη διεύρυνση των κριτηρίων για την επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων, δίνει η σχετική Απόφαση 60269 ΕΞ 2023 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2601/Β/21-4-2023 και αφορά το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από τις τράπεζες και αφορά 50.000 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα κάτωθι αναφερόμενα ποσά ανά κατηγορία σύνθεσης του νοικοκυριού. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27.300 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Η συνολική ακίνητη περιουσία του νοικοκυριού υπολογίζεται βάσει της τελευταίας εκδοθείσας πράξης προσδιορισμού φόρου και δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 156.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 19.500 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 234.000 ευρώ.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΈΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ: ΝΈΑ ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΣΤΆΣΕΙΣ
Μια ακόμα παράταση στην προθεσμία εξέτασης των φακέλων ενστάσεων από περίπου 17.000 επιχειρήσεις στις οποίες το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε πίσω τις ενισχύσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς δεν πληρούσαν στο ακέραιο τις προϋποθέσεις χορήγησής της, δίνει κοινή υπουργική απόφαση. Η νέα προθεσμία για απάντηση στις ενστάσεις από την αρμόδια επιτροπή εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου 2023, ενώ όσοι δικαιωθούν θα έχουν περίοδο χάριτος δύο μηνών, πριν ξεκινήσουν να αποπληρώνουν το επιστρεπτέο τμήμα της ενίσχυσης. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα δικαιωθούν θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις με τα ποσά να είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio