Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 24/02/2023 - 19:31
Image

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΑΝΈΡΓΩΝ. ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2023

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  σε συνεργασία με την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ. σχεδιάζουν τη διοργάνωση μιας δράσης προβολής των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου στην Βιέννη, τον Ιούνιο.

Στόχος της Δράσης είναι η προβολή του πλούσιου «Οινοπεδίου» της Πελοποννήσου μέσω των ισχυρών πρεσβευτών της, όπως το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 9Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των Αρκαδικών Επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,  στην 9η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Exhibition Center (MEC Παιανίας), στην Αθήνα και με τον απολογισμό της έκθεσης να κλείνει με θετικό πρόσημο παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία, του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που να και προσέφερε σημαντική επιδότηση στα μέλη του η συμμετοχή ήταν μικρή, με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των Αρκαδικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Οι Αρκαδικές επιχειρήσεις : «Το ΔΟΛΙΑΝΙΤΙΚΟ», χονδροελιές, ελιές, με την επωνυμία Ζέρβα Γεωργία & Ιωάννης και «MORIAS CRAFT ALES» μπύρες, με την επωνυμία Καραδήμα Θεοδώρα που έλαβαν μέρος, ανέφεραν ότι οι επισκέπτες «ενθουσιάστηκαν» από τις μοναδικές Αρκαδικές γεύσεις ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να κλείσουν συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες του χώρου.

 

ΑΛΛΆΖΕΙ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΌΣ: ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΈΠΕΙ ΓΙΑ ΚΟΎΡΕΜΑ, ΧΡΈΗ ΚΑΙ ΔΌΣΕΙΣ, ΤΙ ΙΣΧΎΕΙ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΑΠΌΡΡΙΨΗΣ

Βελτιώσεις στη διαδικασία της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στο κείμενο της τροπολογίας περιλαμβάνονται 11 βασικές αλλαγές που αφορούν περιορισμούς που έθετε το αρχικό νομοθετικό πλαίσιο και είχαν δημιουργήσει προβλήματα σε ένα μεγάλο αριθμό οφειλετών οι οποίοι ήθελαν μεν, αλλά δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους σε Δημόσιο (εφορία ταμεία ΟΤΑ) τράπεζες, ακόμη και προμηθευτές .

Με τις νέες διατάξεις που αναμένεται να κατατεθούν, ο οφειλέτης αποκτά νέα όπλα που πριν δεν είχε. Αλλάζουν όμως και πολλά που αφορούν τις υποχρεώσεις τις οποίες θα έχει ο ίδιος ο οφειλέτης.

Για να δείτε τις προϋποθέσεις και τις νέες διατάξεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Ο ΝΌΜΟΣ 5016/2023 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΉ ΕΜΠΟΡΙΚΉ ΔΙΑΙΤΗΣΊΑ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 21/Α/4-2-2023 ο νόμος 5016/2023 με τίτλο «Διεθνής Εμπορική Διαιτησία - Ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και λοιπές επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης» με το οποίο επανακαθορίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της διεθνούς εμπορικής διαιτησίας (κατά βάση, επαναλαμβάνεται το υφιστάμενο πλαίσιο του ν. 2735/1999) και σε σχέση με τα ισχύοντα. Ο ν. 2735/1999 (Α' 167) καταργείται.

 

E-ΕΦΚΑ: ΒΉΜΑ ΠΡΟΣ ΒΉΜΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΓΙΑ ΤΗ 10ΕΤΉ ΠΑΡΑΓΡΑΦΉ ΟΦΕΙΛΏΝ
Mε όφελος για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες, εφαρμόζεται πλέον η 10ετής παραγραφή των οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ, η οποία αφαιρεί ένα σημαντικό «βάρος» χρεών από τους πολίτες, ενώ, παράλληλα, «ανοίγει» την πόρτα προς τη συνταξιοδότηση για υποψήφιους συνταξιούχους που οφείλουν στον ΕΦΚΑ (ΚΕΑΟ).   Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για την ενεργοποίηση διάταξης νόμου (άρθρο 6 του ν. 4997/2022, 43/2022 εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ, γεν. έγγραφο 75110/14-2-2023), η οποία προβλέπει ότι μειώνεται σε 10 χρόνια (από 20, που ίσχυε παλαιότερα) ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο φορέας, προκειμένου να βεβαιώσει και να εισπράξει απαιτήσεις από ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΌΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΈΣΜΗ ΔΡΆΣΕΩΝ «ΨΗΦΙΑΚΌΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΌΣ ΜΜΕ»
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης για την δέσμη των δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που εντάσσεται στο νέο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 - 2027. Η δράση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού και στόχος της είναι η αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio