Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 03/02/2023 - 16:10
Image

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΑΝΈΡΓΩΝ. ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2023

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΉΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ «FOOD EXPO» ΚΑΙ «ANUGA»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOOD EXPO», που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 στο «Metropolitan Expo» και στην «ANUGA» που θα πραγματοποιηθεί από 07 έως 11 Οκτωβρίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Κολωνίας. Η Περιφέρεια θα επιδοτήσει με σημαντικό ποσό τις επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος. Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (κατηγορία Εκθέσεις/Εκδηλώσεις) μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες και τις αιτήσεις συμμετοχής.

 

ΑΑΔΕ: ΆΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΈΣ Ή ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε9
Προσβάσιμη είναι πλέον η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή δηλώσεων Ε9 του έτους 2024, για εκείνους που έχουν μεταβολές της περιουσιακής τους κατάσταση. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Φυσικά Πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) διαρκούς ενημέρωσης, καθώς και αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. για τα έτη 2010 έως 2013 και πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α για τα έτη  2014 και μετά, εφόσον έχουν εκδοθεί, έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. (άρθρο 54Α του Ν. 4174/2013) στο τρέχον έτος. Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην έκδοση αναλυτικών οδηγιών προς τους φορολογούμενους με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.

 

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΉ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΏΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΈΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ
Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου και με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4670/2020, αναπροσαρμόζονται, βάσει του πληθωρισμού (9,6%), οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Σύμφωνα με την απόφαση, οι νέες εισφορές ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2023 και κλιμακώνονται σε έξι διαφορετικές κλάσεις. Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την κλάση των εισφορών, που θα πληρώνουν. Παράλληλα, με απόφαση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, παρατείνεται, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2023, η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας.

 

ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΊΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΈΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ
Διπλή παράταση στην προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών και την καταβολή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση "σε συνέχεια σειράς θεσμικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, για την ενίσχυση, μέσω των επτά κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19, τον Δεκέμβριο του 2022 εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων" και δόθηκε, μεταξύ άλλων, νέα ευκαιρία για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών, μετά την έκδοση βεβαιώσεων αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που πραγματοποιήθηκε στις 02/11/2022».

 

EE: ΕΝΈΚΡΙΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΧΈΔΙΟ 60 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΎΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό σχέδιο ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα, στο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων για την κρίση, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 23 Μαρτίου 2022 και τροποποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2022 και στις 28 Οκτωβρίου 2022. Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Σκοπός του καθεστώτος είναι να αποζημιώσει τους επιλέξιμους δικαιούχους για μέρος των πρόσθετων δαπανών που προέκυψαν ιδίως λόγω της αύξησης της τιμής των λιπασμάτων και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες που συνδέονται με την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση, αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

 

ΠΑΡΟΧΈΣ ΥΓΕΊΑΣ ΣΕ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΎΣ ΜΕ ΟΦΕΙΛΈΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ
Ελεύθερη πρόσβαση σε παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα έχουν έως το τέλος Μαΐου οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, ενώ για να ανανεώσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα στη συνέχεια θα αρκεί η εξόφληση μόνο των εισφορών του κλάδου υγείας που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κλάση που έχουν επιλέξει. Το υπουργείο Εργασίας με διάταξη που περιλαμβάνεται σε τροπολογία, ανανεώνει την ειδική ρύθμιση που ίσχυσε το 2022 για τους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους) προκειμένου να τακτοποιηθούν ταμειακά και να μπορέσουν να ανανεώσουν χωρίς πρόβλημα την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio