Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 19/08/2022 - 16:30
Image

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΔΗΛΏΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΆΝ ΠΡΟΒΟΛΉ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ 1Ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΆΛΙΟ ΆΣΤΡΟΣ.
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τις Αρκαδικές Επιχειρήσεις (Τροφίμων και Ποτών) ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου διοργανώνουν την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 7 μ.μ, στο Παράλιο Άστρος, την 3η εκδήλωση – στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Peloponnese Food Stories” .

Παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γαστρονομίας (τρόφιμα και ποτά) και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, δωρεάν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας την αίτηση (θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά) στο e-mail: press@arcadianet.gr με την ένδειξη – θέμα:  1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, έως και τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνει με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2710 227141-2 (εσωτ.6)

 

ΕΞΏΔΙΚΗ ΕΠΊΛΥΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΏΝ ΔΙΑΦΟΡΏΝ: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΏΝ ΕΞΈΤΑΣΗΣ ΑΙΤΉΣΕΩΝ
Παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών, με νέα απόφαση των Χρήστου Σταϊκούρα και Θόδωρου Σκυλακάκη. Με την νέα ευκαιρία οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουλίου 2022. Επίσης νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022 και για υποθέσεις για τις οποίες είχε υποβληθεί αίτηση και απορρίφθηκαν από την Επιτροπή για τυπικούς λόγους.
Δείτε την απόφαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

ΔΥΠΑ: ΑΠΟ 18-25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022
Ξεκινά την Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στις 12:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2022. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, στις 23:59.
Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ
Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες: εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή  συνδυασμό των παραπάνω.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ: ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΓΙΑ ΙΟΎΛΙΟ ΚΑΙ ΑΎΓΟΥΣΤΟ
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΥΔΡ/82196/2205/2022 (ΦΕΚ Β’ 4222/10-08-2022) με την οποία τροποποιείται η απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΥΔΡ/12462/333/2022 για τη χορήγηση της επιδότησης φυσικού αερίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η μοναδιαία επιδότηση ορίζεται στο ποσό των τριάντα (30) ευρώ (€) ανά Μεγαβατώρα (MWh) επί της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου, πλην της κατανάλωσης που αφορά σε παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΆ ΑΝΤΊΓΡΑΦΑ ΤΑΥΤΟΤΉΤΩΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΔΕΚΤΆ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΊΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΊΑΣ ΑΠΌ 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ

Την ίδια ισχύ με τα αντίστοιχα φυσικά πιστοποιητικά έχουν τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτοτήτων και διπλωμάτων οδήγησης εντός της ελληνικής επικράτειας που ενεργοποιούν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Συνεπώς, οι πολίτες μπορούν να τα επιδεικνύουν αντί για την αστυνομική ταυτότητα ή το δίπλωμα οδήγησης. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις συναλλαγές των πολιτών με τράπεζες, με λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και με παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου 2022. Μέχρι τον Οκτώβριο που θα ανακοινωθούν και οι επιμέρους λεπτομέρειες χρήσης των ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας στις συναλλαγές με τράπεζες και εταιρίες τηλεφωνίας, οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες και τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που απαιτούνται στην έντυπη μορφή τους.

 

ΑΑΔΕ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Διευκρινίσεις και οδηγίες στους φορολογούμενους που θα υποβάλλουν την τελευταία στιγμή τη φορολογική τους δήλωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 30 Αυγούστου και να πληρώσουν τον φόρο τους μέχρι και τις 31/8, ενώ όσοι αποφασίσουν να πληρώσουν εφάπαξ έχουν έκπτωση 3%. Η καταβολή του φόρου, που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογουμένων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 5 επόμενων μηνών.

Αναλυτικά η απόφαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr

 

MYPROPERTY: ΨΗΦΙΑΚΆ Η ΥΠΟΒΟΛΉ ΠΈΝΤΕ ΕΙΔΙΚΏΝ ΔΗΛΏΣΕΩΝ ΦΌΡΟΥ ΜΕΤΑΒΊΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΉΤΩΝ
Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω των ψηφιοποιημέων υπηρεσιών της, η ΑΑΔΕ παρέχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής πέντε ειδικών δηλώσεων φόρου μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), μέσω της πλατφόρμας "myPROPERTY", όπως αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio