Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 17/02/2023 - 15:49
Image

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία, σας ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις και πολίτες, παρατείνει για ακόμη μία εβδομάδα τη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Πιο συγκεκριμένα:
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης  γίνεται στη «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ» Τέρμα Ναυαρίνου, Περιοχή Άγιοι Απόστολοι, Τρίπολη, από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, και ώρες 9 π.μ – 1 μ.μ.
Περισσότερες λεπτομέριες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΝΈΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΣΠ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΟΥ ΑΡΚΑΔΊΑΣ ΓΙΆΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΉΣ

Η ανάδειξη του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, ως Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, έγινε ομόφωνα κατά την τακτική συνεδρίαση του, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, η οποία διεξήχθη στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φώτη Δαμούλου, Προέδρου Επιμελητηρίου Αργολίδας  ο κ. Γιάννης Τρουπής,  ως νέος Πρόεδρος του ΠΕΣΠ ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του, τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Δαμούλο και δήλωσε μεταξύ άλλων «Οι δράσεις και η άρτια συνεργασία, μεταξύ των Επιμελητηρίων συνεχίζεται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας μέσω της δικτύωσης και της συνεργασίας με όλους τους φορείς».

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΠΑΡΆΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΑΝΈΡΓΩΝ. ΥΠΟΒΟΛΉ ΑΙΤΉΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2023

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.
Όλες οι λεπτομέρειες και οι αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΔΈΣΜΗΣ ΔΡΆΣΕΩΝ «ΨΗΦΙΑΚΌΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΌΣ ΜΜΕ»
Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», προϋπολογισμού 300.000.000€, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου,  σε συνεργασία με την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ. σχεδιάζουν τη διοργάνωση μιας δράσης προβολής των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου στην Βιέννη, τον Ιούνιο.
Στόχος της Δράσης είναι η προβολή του πλούσιου «Οινοπεδίου» της Πελοποννήσου μέσω των ισχυρών πρεσβευτών της, όπως το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr


ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗΣ 4.500 ΑΝΈΡΓΩΝ ΞΕΚΙΝΆΕΙ Η ΚΕΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΆΔΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΏΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΈΩΝ

Ξεκινάει η υλοποίηση του έργου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, με τίτλο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο των Υποδομών και των Μεταφορών» (MIS 5073449). Αναλυτικότερα όπως αναφέρει ανακοίνωση, ωφελούμενοι του έργου είναι 4.500 άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει υπηρεσίες που παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη σε ανέργους, μέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οι οποίες καλύπτουν συμπληρωματικά διαφορετικές ανάγκες τους. Αναλυτικά στοιχεία για το Πρόγραμμα περιέχονται στην ειδική ιστοσελίδα https://apko05.uhc.gr.

ΞΕΚΊΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ΚΎΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΝΈΩΝ

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β' κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία». Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.500 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις. Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών και το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (www.dypa.gov.gr).

ΣΕ ΠΛΉΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ Η ΝΈΑ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ KYC ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΔΆΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΏΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται η νέα πλατφόρμα KYC της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τα μικροδάνεια των αγροτών και μεταποιητικών επιχειρήσεων. Αφενός, για πρώτη φορά εισάγεται ο θεσμός των χαμηλότοκων μικρο-δανείων σε αγρότες και αγροτικές μεταποιητικές επιχειρήσεις για μικρές επενδύσεις με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής. Αφετέρου, για πρώτη φορά, εγκαινιάζεται η πλατφόρμα KYC by HDB που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους με απλές διαδικασίες, να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με μία και μόνη αίτηση και -εφόσον είναι επιλέξιμοι (Φορολογικά και Ασφαλιστικά ενήμεροι και χωρίς εκκρεμότητες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ)- η αίτηση τους για τη χρηματοδότηση να είναι ταυτόχρονα διαθέσιμη σε όσες τράπεζες εκείνοι επιλέξουν. Οι δυνάμεις της αγοράς θα διευρύνουν τις επιλογές τους για σύντομη και χαμηλότοκη δανειοδότηση. Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες αλλά και οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας www.hdb.gr για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio