Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Παρ, 29/07/2022 - 17:28
Image

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των δράσεων του, για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, επιδοτεί με 50% τις Αρκαδικές επιχειρήσεις – μέλη του που θα λάβουν μέρος στην 50ή Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας που διοργανώνεται από τις 14 έως τις 21 Αυγούστου, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας.

Επικοινωνία – Προϋποθέσεις και Δηλώσεις συμμετοχής 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει δεσμεύσει χώρο (15 περίπτερα) προκειμένου να στεγαστούν Αρκαδικές επιχειρήσεις.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων που θα επιδοτηθούν, κατά την οποία θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας και ώρας της αίτησης που θα στείλετε στο email, είναι η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου, (ταμειακά ενήμερο για τα έτη υποχρεωτικότητας και για το 2022).
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μελών, έως 4/8/2022.
Για να στείλετε την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΥΠΟΙΚ: ΠΑΡΑΤΕΊΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΥΠΟΒΟΛΉΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΏΝ ΔΗΛΏΣΕΩΝ ΈΩΣ ΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2022
Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022. Όπως ανακοινώθηκε, παρά το γεγονός ότι εφέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 και έχει υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων, η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης. Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΆΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ
Καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα. Αυτό προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή.  Όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου "καταργούνται οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι και επιτρέπεται η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα". Ως εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής: α) χειμερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και β) Θερινές εκπτώσεις, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

ΕΕ: ΤΑ ΚΡΆΤΗ-ΜΈΛΗ ΣΥΜΦΏΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΙΏΣΟΥΝ ΤΗ ΖΉΤΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΎ ΑΕΡΊΟΥ ΚΑΤΆ 15% ΤΟΝ ΕΠΌΜΕΝΟ ΧΕΙΜΏΝΑ
Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ, τα κράτη μέλη κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για εθελοντική μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% αυτόν τον χειμώνα, αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου. Ο κανονισμός του Συμβουλίου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης "ενωσιακής προειδοποίησης" σχετικά με την ασφάλεια του εφοδιασμού, οπότε η μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου θα καταστεί υποχρεωτική. Η μείωση θα γίνει μεταξύ 1ης Αυγούστου 2022 και 31ης Μαρτίου 2023, με μέτρα δικής τους επιλογής. Ενώ, το Συμβούλιο διευκρίνισε ορισμένες εξαιρέσεις και δυνατότητες να ζητηθεί παρέκκλιση από τον υποχρεωτικό στόχο μείωσης, προκειμένου να αντικατοπτρίζονται οι ιδιαίτερες καταστάσεις των κρατών μελών και να διασφαλίζεται ότι οι μειώσεις φυσικού αερίου είναι αποτελεσματικές σε ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού στην ΕΕ.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΈΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ: ΩΣ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΜΑΖΊ Η ΠΡΏΤΗ ΚΑΙ Η ΔΕΎΤΕΡΗ ΔΌΣΗ  
Έως και την 31η Αυγούστου θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση (μαζί με τη δεύτερη δόση) οι δικαιούχοι όλων των κύκλων της "Επιστρεπτέας προκαταβολής", για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου. Παράλληλα, με την έκδοση της σχετικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών, θα προβλεφθεί ότι για τους δικαιούχους αυτούς παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ενίσχυσης που έχει ληφθεί έως και την 31η Αυγούστου, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση 15% ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως και την 25η Ιουλίου και με την προϋπόθεση της τήρησης των όρων των αποφάσεων. Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή "Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις", ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση.

ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ Η ΔΙΆΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΌΝ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΏ ΣΤΑ ΜΗΝΙΑΊΑ ΠΆΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΏΝ ΡΕΎΜΑΤΟΣ
Κατατέθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η διάταξη που ορίζει ότι το ύψος των παγίων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος που επιβάλλονται ανά κατηγορία πελάτη, ανεξαρτήτως του όγκου της κατανάλωσης, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 5 ευρώ μηνιαίως. Η διάταξη κατατέθηκε με τη μορφή νομοτεχνικής βελτίωσης στο άρθρο 138 παρ.5 του ν. 4951/2022.

GOV.GR WALLET – ΠΏΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΊ, ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΧΡΉΣΗ ΤΟΥ
Στο κινητό τηλέφωνο περνά η αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης από σήμερα μέσα από τη νέα επίσημη εφαρμογή, η οποία αφορά στη δημιουργία, αποθήκευση και στον έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό μας τηλέφωνο. Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Το Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android και η χρήση του θα είναι δυνατή τμηματικά σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο στον ΑΦΜ του πολίτη αρχής γενομένης σήμερα από τον αριθμό 1, την Πέμπτη το 2 κ.ο.κ.. Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio