Ελλάδα: Σενάρια για lockdown λόγω... blackout στην ενέργεια τον χειμώνα

Παρ, 15/07/2022 - 16:24
Image

Πάνω που ξεμπερδέψαμε από τα lockdown εξαιτίας κορωνοϊού, τα σενάρια για μιας άλλης μορφής lockdown εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης εξετάστηκαν χθες στο Μαξίμου, κατά τη σύσκεψη για το τι θα κάνει η χώρα μας τον χειμώνα, όταν βρεθεί, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, αντιμέτωπη με ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου χθες οι άτυπες ενημερωσεις ήταν καθησυχαστικές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο.

Ο OT αναφέρει: «Εξετάστηκαν (σ.σ. στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου) τα ακραία σενάρια σε περίπτωση που διακοπεί εντελώς το ρωσικό αέριο. Και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει προτεραιοποίηση σε ό,τι αφορά το ποιες επιχειρήσεις θα… κατεβάζουν ρολά. Για παράδειγμα, δεν μπορούν να διακοπούν οι γραμμές παραγωγής φαρμάκων, όμως, θα μπορούσε να κλείσει για κάποιες ώρες μια βιομηχανία ή βιοτεχνία. Επίσης, κανείς δε θα απέκλειε, εφόσον χρειαστεί, να πάμε και σε τηλεργασία στο Δημόσιο ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος, κλιματιστικών, θέρμανσης, σε περίπτωση που ο χειμώνας είναι δύσκολος και δεν επαρκούν τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio