ΕΦΚΑ: Αποδίδονται 3.000 συντάξεις σε δικαιούχους με παράλληλη ασφάλιση

Τετ, 19/04/2023 - 15:58
Image

Στην καταβολή 3.000 συντάξεων σε δικαιούχους με παράλληλη ασφάλιση και των αναδρομικών ποσών που ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ προχωράει ο ΕΦΚΑ μαζί με την πληρωμή των συντάξεων Μαΐου.

Πρόκειται για αιτήσεις που υπεβλήθησαν από τον Μάιο του 2016 έως και το τέλος Ιουνίου του 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews πρόκειται για την καταβολή της δεύτερης σύνταξης κυρίως σε ιατρούς, δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Πρόκειται για συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση, οι οποίοι θα λάβουν τα οφειλόμενα σταδιακά έως το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει πως όσοι λάβουν την προσαύξηση που δικαιούνται εδώ και χρόνια θα λάβουν μαζί και το πακέτο των αναδρομικών που για κάποιους ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω συνταξιούχοι περίμεναν στην ουρά έως 83 μήνες, δηλαδή, 7 χρόνια. Τα ποσά που οφείλονται, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα επίπεδα των 300 ευρώ μηνιαίως. Λόγω της πολύχρονης αναμονής το πακέτο των αναδρομικών θα είναι το μεγαλύτερο που έδωσε ποτέ ο ΕΦΚΑ τα τελευταία χρόνια.

Υψηλόβαθμα στελέχη του e-ΕΦΚΑ αναφέρουν ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης παράλληλης ασφάλισης δεν ξεπερνούν τις 8.000 και θα αποπληρωθούν εντός των επόμενων τριών μηνών.

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio