e-ΕΦΚΑ: Επιστρέφει εισφορές εκατομμυρίων σε δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς

Πέμ, 13/04/2023 - 15:37
Image

Στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της επιστροφής εισφορών πολλών εκατομμυρίων ευρώ από παρανόμως εισπραχθέντες εισφορές, προχώρησε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για εισφορές που εισπράχθηκαν από 23.000 έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και γιατρούς και αφορούν τα έτη 2019 και 2020.

Η διοίκηση του e ΕΦΚΑ έθεσε σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών για τις περιπτώσεις αυτές.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-Ε.Φ.Κ.Α., επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση Α.Μ.Κ.Α.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι δημιουργήθηκε η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων, χωρίς να απαιτείται από τους ασφαλισμένους η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Οι αιτήσεις θα διασταυρώνονται με τα αποτελέσματα που προέρχονται ή θα προέλθουν από τις αντίστοιχες αιτήσεις των εργοδοτών τους. Έτσι, και σε περιοδική βάση, θα επιστρέφονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών των ετών 2019-2020 που τους αναλογούν.

Βέβαια, σε περίπτωση που υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, θα υπάρχει συμψηφισμός και μόνον εάν υπάρχει υπόλοιπο θα επιστρέφεται.

 

Πληροφορίες: ot.gr

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio