Ανανεώνεται σήμερα το Καλάθι του Νοικοκυριού

Τετ, 19/04/2023 - 16:06
Image

Το «Καλάθι του νοικοκυριού» επέστρεψε στην «κανονική» του σύνθεση, με τις 60 κατηγορίες προϊόντων, μετά τη λήξη της ισχύος του «Καλαθιού της Σαρακοστής» και στη συνέχεια του «Καλαθιού του Πάσχα» που εφαρμόστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σήμερα, όπως κάθε Τετάρτη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στο μέτρο -το οποίο μπαίνει στην 25η εβδομάδα εφαρμογής του- αναρτούν τις ανανωμένες λίστες τους στο e-καταναλωτής.

Όπως επεσήμανε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης για τέταρτη συνεχή εβδομάδα καταγράφηκε μεσοσταθμική μείωση περίπου 1%. «Άρα, έχουμε περίπου 5% μείωση σε ένα μήνα μεσοσταθμικά στην αξία του καλαθιού. Όχι μόνο δηλαδή οι τιμές μένουν σταθερές, αλλά πάνε και προς τα κάτω» πρόσθεσε.

Οι τιμές των τροφίμων πάντως σε κάθε περίπτωση και πέραν του «καλαθιού του νοικοκυριού» συνεχίζουν να πιέζουν τους καταναλωτές καθώς παραμένουν υψηλές, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ να δείχνουν αύξηση στη συγκεκριμένη κατηγορία κατά 14,3% σε ετήσια βάση. Γαλακτοκομικά και αυγά: (23,1%),Κρέατα (19,8%), Έλαια και Λίπη: (17,5%), Ψωμί και Δημητριακά (15,6%) οδηγούν την κούρσα των ανατιμήσεων σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως κρίθηκε απαραίτητο από το υπουργείο Ανάπτυξης να δοθεί τρίμηνη παράταση στο «Καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο και πλέον θα ισχύσει έως τις 30 Ιουνίου.

aftodioikisi.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio