Αλλαγές στις επιδοτήσεις ρεύματος από 1ης Οκτωβρίου

Πέμ, 08/09/2022 - 15:58
Image

Αλλαγές θα έχουμε από την 1η Οκτωβρίου στην επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος.

Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή παρουσίαση του πλάνου της κυβέρνησης, εκ μέρους των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Οι υπουργοί τόνισαν ότι πρέπει να γίνει οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, κάτι που μάλιστα θα κρίνει και το αν θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση για το ρεύμα οι Δήμοι, αλλά και αν θα έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό.

Αυτό που αφέθηκε να διαφανεί χθες, επίσης, είναι ότι θα γίνουν αλλαγές στην επιδότηση για τους οικιακούς καταναλωτές.

Τα σενάρια που εξετάζονται, λένε οι πληροφορίες, είναι τα ακόλουθα:

1.   Η χορήγηση επιδότησης, χαμηλότερη σε σχέση με τα τελευταία επίπεδα, σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και η παροχή έξτρα ενίσχυσης σε όσους καταναλωτές πετύχουν συγκεκριμένους στόχους μείωσης της κατανάλωσης. Για την υλοποίηση αυτού του μέτρου απαιτούνται ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης ρεύματος, τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν από το ΔΕΔΔΗΕ.

2.   Η παροχή ενίσχυσης στους λογαριασμούς, η οποία θα κλιμακώνεται ανά μέγεθος κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή, όσο πιο χαμηλή είναι η κατανάλωση τόσο υψηλότερη θα είναι και η επιδότηση. Για να γίνει πιο σαφές μπορεί να δίνεται ένα συγκεκριμένο ποσό για καταναλώσεις μέχρι 300 Κιλοβατώρες το μήνα και από κει και πάνω η ενίσχυση να μειώνεται.

3.   Η επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος μόνο για όσους πετυχαίνουν τη μείωση της κατανάλωσης κατά συγκεκριμένους στόχους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio