ΑΑΔΕ: Έλεγχοι σε τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου

Πέμ, 05/05/2022 - 16:16
Image

Η ΑΑΔΕ ξεκινά μαζικούς ελέγχους για τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων σε τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και η Πελοπόννησος.

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπει η φοροδιαφυγή και η μη απόδοση του ΦΠΑ κυρίως από επιχειρήσεις που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φορολογικές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι θα είναι επιτόπιοι και θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις όπως μη έκδοση αποδείξεων και βιαιοπραγίες σε βάρος των ελεγκτών πέραν των προστίμων θα επιβάλλονται λουκέτα από 48 ώρες έως δύο μήνες καθώς και ποινικές κυρώσεις.

Ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ για το 2022 προβλέπει 34.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους πρόληψης από τις εφορίες και τα νέα ελεγκτικά κέντρα και 14.500 από την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης των Δημοσίων ενώ οι ελεγκτές με τα tablets ανά χείρας θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα των φορολογούμενων και θα προχωρούν στην έκδοση αυτοματοποιημένων φύλλων ελέγχου.

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio