Τι θα ισχύει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από το φθινόπωρο σε κλειστούς χώρους

Παρ, 26/08/2022 - 15:55
Image

Τους τελευταίους μήνες δεν ήταν η υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά την είσοδο των ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Τι θα ισχύσει όμως από το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όπου όλο και περισσότερος κόσμος θα συνωστίζεται σε κλειστούς χώρους;

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει για αρχή να επαναφέρει αυτό το μέτρο. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  «Δεν θέλουμε να μπούμε στη λογική ούτε των πιστοποιητικών που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε των προστίμων».  «Η λογική μας είναι πλέον να μπούμε σε μια άλλη φάση που συνδέεται με συγκεκριμένες συστάσεις, να απευθυνόμαστε κυρίως στον ευάλωτο πληθυσμό. Ευελπιστούμε ότι δε θα χρειαστεί, δεν είναι κάτι που το αποκλείουμε, το ξεκαθαρίζω, αλλά ευελπιστούμε ότι πλέον έχει δημιουργηθεί μία τέτοια κουλτούρα».

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας αυτή θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ σε χώρους με πολύ συνωστισμό υπάρχει ακόμη απλά σύσταση χρήσης.

Σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων η χρήση της μάσκας θα γίνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio