Πύρινη… ανθρωπιά

Τρί, 09/08/2022 - 09:23
Image
4 Αυγούστου 2022
 
Στο μεσημεριανό Δελτίο ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών κυριαρχεί η είδηση:

Το Μπαλουκλί, ένα από τα φιλανθρωπικά  ιδρύματα της Ρωμιοσύνης στην Πόλη, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Κατά τις πρώτες στιγμές του κακού είδαμε συγκλονιστικές και συνάμα συγκινητικές  εικόνες. Το ίδρυμα είναι κτισμένο πολύ παλιά, το 1753, κάηκε μερικά χρόνια αργότερα,  ξαναχτίστηκε και λειτουργεί ως νοσοκομείο, ενώ μια του πτέρυγα αποτελεί
οίκο ευγηρίας.

 
Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση πυροσβεστών αλλά και ιδιωτών – εθελοντών. Οι τρόφιμοιτου φλεγόμενου κτιρίου, ηλικιωμένοι και ανήμποροι, απομακρύνονται από τη φωτιά με τη βοήθεια συνανθρώπων τους!!
 
Γύρευε ποιος Μουσταφά έσωσε το θείο Γιώργο ή ποια Αϊσέ κουβάλησε μακριά την ανάπηρη γιαγιά – Ελένη; Είπαμε:  α ν θ ρ ω πι ά !
 
Λιτή και απέριττη η δήλωση του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ευχαριστεί όλους τους συνδραμόντες και εκφράζει την ελπίδα πως η ζημιά θα διορθωθεί.
Και ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ του Δ. Τερζή στην εφημερίδα των Συντακτών, στις 5
– 8 – 2022 «Κάηκε η στέγη, γλίτωσε η ιστορία» πολύ εύστοχα και κατατοπιστικά περιγράφει την πορεία του δοκιμαζόμενου σήμερα ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα τόσο ο τοπικός Δήμαρχος όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας δήλωσαν πως το κτίριο θα επισκευαστεί για να συνεχίσει τη στέγαση των ηλικιωμένων και τη νοσηλεία των ασθενούντων. Και μια ρητορική, θα έλεγα, ερώτηση:

Είναι ανάγκη το  κ α λ ό  μας πρόσωπο να το δείχνουμε υπό το  δ έ ο ς  και
τη θλίψη που προκαλούν οι κάθε μορφής καταστροφές;
Και μια ευχή του παππού προς τους ηγέτες μας από δω κι από εκεί: Ας τους γίνει μάθημα η, σε κάθε φορά περίπτωση συμφοράς, συμπεριφορά των απλών ανθρώπων των δύο λαών που τους χωρίζει αλλά και τους ενώνει το  Α ι γ α ί ο !

 
Στυλιανός Γρ. Παπαντώνης

Tags

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio