Παγώνη: Κάντε self test στα παιδιά προτού πάνε σχολείο

Δευ, 05/09/2022 - 16:22
Image

«Ο ΕΟΔΥΥ σωστά ενημέρωσε ότι υπάρχουν κρούσματα γρίπης, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει. Κρούσματα γρίπης υπήρχαν και πριν τρία χρόνια τέτοιες εποχές. Όχι ότι είναι πάρα πολλά, αντιμετωπίσιμα είναι. Απλώς φορούσαμε δύο χρόνια τις μάσκες, δεν είχαμε κρούσματα γρίπης. Τώρα έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της γρίπης, η κυρία Παγώνη τόνισε πως θα αντιμετωπιστεί με τον εμβολιασμό: «Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη θα πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί για Η1Ν1, και όσο περισσότεροι εμβολιαστούν, στην έξαρση, τέλη Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη, θα αντιμετωπιστεί όπως κάθε χρόνο».

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορονοϊό τόνισε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα για το ποιοι θα εμβολιαστούν με τα νέα εμβόλια και εκτίμησε ότι θα είναι διαθέσιμα τον Οκτώβρη. Πάντως, είπε πως οι άνω των 60 πρέπει να πάνε από τώρα να κάνουν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα καλύπτουν την 4η δόση.

Παράλληλα, συνέστησε στους πολίτες να μην κάνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα, αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα self test στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio