Νωρίτερα θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου

Παρ, 08/01/2021 - 19:06
Image

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν νωρίτερα στα θρανία σε σχέση με τους υπόλοιπους μαθητές του Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου.

Πάντως, η όποια συζήτηση και αποφάσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν περί τα μέσα του μήνα, δηλαδή στις 15-20 Ιανουαρίου, όταν οι λοιμωξιολόγοι θα μπορέσουν να επαναξιολογήσουν τα δεδομένα και να δουν τον αντίκτυπο των γιορτών στην πορεία της πανδημίας.

Όπως είπε στο MEGA, η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Ελένη Γιαμαρέλλου:

«Η Γ’ Λυκείου είναι ενήλικα παιδιά, συμπεριφέρονται όπως όλοι μας, και για αυτά αντιμετωπίζουμε το θέμα της πιθανής διασποράς του ιού. Επειδή αυτά τα παιδιά είναι σε μια κρίσιμη θέση γιατί πρέπει να δώσουν εξετάσεις, είναι επόμενο να θέλουμε κάπως να τα βοηθήσουμε. Αποφασίστηκε ότι θα έχουν δυνατότητα να γίνεται τεστ όποτε το ζητήσουν και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα μπορεί να αποφασιστεί και να γίνεται κατά διαστήματα κανονικό τεστ. Έχουμε κουβεντιάσει πολύ για την Γ’ Λυκείου. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα. Θα περιμένουμε και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη, γιατί θα δούμε τι κάναμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Υπάρχει πιθανότητα η Γ’ Λυκείου να ανοίξει πριν τις υπόλοιπες τάξεις. Για να ξέρουμε τι διασπορά έχει γίνει από ένα γεγονός με συνωστισμό, πρέπει να περάσουν 15 ημέρες».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio