Κρυπτονομίσματα για αρχάριους

Τετ, 05/01/2022 - 18:37
Image
Image

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος επενδύει στα κρυπτονομίσματα.

Ποιος δεν έχει ακούσει ειδήσεις για το Bitcoin και τις τιμές ρεκόρ που επιτυγχάνει;

 

 

Επίσης, πόσες φορές έχετε ακούσει για άτομα που πλούτισαν λόγω των κρυπτονομισμάτων;

 

Pixabay

 

Πριν σπεύσετε να επιβιβαστείτε στον ‘πύραυλο’ και αναφωνήσετε ‘to the moon!’ (όπως είναι η μόδα αυτή την εποχή), διαβάστε με προσοχή, τι θα πρέπει να προσέχετε σε περίπτωση που ασχοληθείτε με αυτού του είδους τις επενδύσεις.

Κάνετε την έρευνα σας και μάθετε βασικές ορολογίες

Κρυπτονόμισμα είναι ένας μέσο πληρωμής που λαμβάνει χώρα διαδικτυακά για απόκτηση αγαθών και πληρωμή υπηρεσιών. Τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν χρησιμοποιώντας τεχνολογία που ονομάζεται blockchain. Υπάρχουν χιλιάδες κρυπτονομίσματα και κυκλοφορούν πολύ συχνά καινούργια, το κάθε ένα με τη δική του λειτουργία, φιλοσοφία και σκοπό.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να μελετήσετε! Δηλαδή θα πρέπει να μάθετε τις βασικότερες έννοιες που διαμορφώνουν τα κρυπτονομίσματα. Τέτοιες έννοιες είναι: Volatility (μεταβλητότητα), Κεφαλαιοποίηση αγοράς, Hodl (Hold), Trading, Altcoins, Cold wallets και πολλοί άλλοι ορισμοί τους οποίους αν αναλύσουμε εκτενώς σε αυτό το άρθρο θα τα παρατήσετε και δε θα ξανά ασχοληθείτε με το ‘άθλημα’.

Κυριότερο όλων, είναι τα θέματα ασφάλειας λογαριασμού και συναλλαγών. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι για να μην χτυπάτε αργότερα το κεφάλι σας στον τοίχο.

Το μυστικό είναι να μαθαίνετε κάθε μέρα και από κάτι (από αξιόπιστες πηγές), κάνοντας τακτικά διαλείμματα για Netflix, βιντεάκια με κουτάβια ή και να ξεσκάσετε παίζοντας kazino NetBet.

Μάθετε τα κυριότερα κρυπτονομίσματα

Πριν ‘πετάξετε’ τα λεφτά σας στο επόμενο ‘shitcoin’, καλό θα ήταν να μάθετε για τα κυριότερα κρυπτονομίσματα τα οποία εξυπηρετούν κάποιο σκοπό, προσφέρουν ασφάλεια και έχουν μεγάλη κεφαλαιοποίηση αγοράς. Τέτοια κρυπτονομίσματα είναι τα εξής: 1) Bitcoin, 2) Ethereum, 3) Ada (Cardano), 4) Solana, 5) XRP (Ripple).

Pixabay

 

Υπάρχουν φυσικά και πολλά υποσχόμενα projects με μεγάλες προοπτικές για κέρδη. Αρκεί βέβαια να επενδύσετε νωρίς και να επωφεληθείτε από την μελλοντική αύξηση της αξίας του εκάστοτε κρυπτονομίσματος.

Όλα οδηγούν στη πρώτη μας συμβουλή, δηλαδή στο να κάνετε την έρευνα σας για το κάθε κρυπτονόμισμα έτσι ώστε να μην τη πατήσετε σαν τους ‘φουκαράδες’ που επένδυσαν στο Squid game token και έχασαν τα λεφτά τους.

Μην αφήνετε τα συναισθήματά σας να επηρεάζουν τις αποφάσεις σας

Κάτι το οποίο ισχύει για όλες τις επενδύσεις. Μην αφήνετε τον φόβο ή τον ενθουσιασμό σας επηρεάζουν. Η αγορά τροφοδοτείται από ανυπόμονους επενδυτές που θέλουν να βγάλουν γρήγορο κέρδος ή ‘παίκτες’ που φοβούνται μήπως χάσουν μία ευκαιρία, αγοράζουν ακριβά και πουλάνε φθηνά χάνοντας σημαντικό μέρος του κεφαλαίου τους.

Επίσης, προσοχή στις φήμες και παραφιλολογίες που είναι μάστιγα, ιδιαίτερα στα cryptos. Οι ειδήσεις για την αξία του Bitcoin και αν αυτό θα φτάσει τα 100.000$ μέχρι το 2022, δε θα πρέπει να σας αλλάζουν τα σχέδια και τη στρατηγική σας. Για τον λόγο αυτό, προτιμήστε πάντα αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης όπως Coindesk και Cointelegraph.

Συμπερασματικά

Ο κόσμος των crypto είναι γεμάτος υποσχέσεις για τρελά κέρδη, αλλά και παγίδες με τις οποίες μπορείτε να χάσετε πανεύκολα τις οικονομίες σας. Αν επιλέξετε να επενδύσετε στα cryptos, να είστε διαβασμένοι/νες και να εμπιστεύεστε αξιόπιστα ανταλλακτήρια όπως Binance, Coinbase και Crypto.com.

Τέλος, η πιο σημαντική συμβουλή που θα πρέπει να αποκομίσετε από αυτό το άρθρο, είναι να μην επενδύετε περισσότερο από αυτό που μπορείτε και πάντα να επενδύετε χρήματα τα οποία δεν σας είναι απαραίτητα για να μπορείτε να απολαύσετε αυτό το ‘ταξίδι’ χωρίς άγχος ή φόβο, αλλά με αισιοδοξία.

To the moon!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio