Κοντοζαμάνης: Οι 500 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα είναι σύντομα σε πλήρη ανάπτυξη

Τετ, 06/05/2020 - 12:50
Image

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε ότι τα κριτήρια του διαγνωστικού ελέγχου στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα είναι τα ίδια σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την επικράτεια και βεβαίως καταγράφονται και τα θετικά κρούσματα από ιδιωτικές δομές στο σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται στην χώρα.

«Έχουμε δώσει οδηγίες προς τα νοσοκομεία, και τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία, έτσι ώστε κατά την διάρκεια του προεγχειρητικού ελέγχου, πριν γίνει ένα τακτικό χειρουργείο, διότι βρισκόμαστε σε φάση που έχουν ξεκινήσει να επαναλειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία που είχαν διακοπεί την προηγούμενη περίοδο, να γίνεται η διεξαγωγή του τεστ» ανέφερε ο υφυπουργός.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα δεν υπάρχει κανένα θέμα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, ο προεγχειρητικός έλεγχος προβλέπεται και υπολογίζεται στην διαδικασία του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου, το οποίο αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Σχετικά με τις Κινητές Ομάδες Υγείας, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι το πρώτο διήμερο λειτουργίας τους, δηλαδή Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Μαΐου, περίπου 20 μονάδες την ημέρα δραστηριοποιήθηκαν στην Αθήνα και εκτός Αθηνών και τα δείγματα τα οποία συλλέχθηκαν ήταν περίπου 1.000.

Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα και αφορούν έλεγχο σε ευπαθείς ομάδες ενώ υπάρχει το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο, έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι 500 κινητές ομάδες να είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio