Ευνοούνται οι πυρκαγιές από τις καιρικές συνθήκες όλη την εβδομάδα

Δευ, 25/07/2022 - 17:18
Image

Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα είναι, δυστυχώς, ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών, αφού θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / Meteo.gr, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παραμείνουν δυσμενείς στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή ευνοώντας την εκδήλωση πυρκαγιών.

Βασική αιτία είναι οι επίμονες υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τις ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την αποδοτική αύξηση της ευφλεκτότητας των δασικών καυσίμων.

Παράλληλα, από την Τετάρτη (27.7) αναμένεται ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Συνολικά, η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών τη Δευτέρα 25/07/2022 αναμένεται υψηλή/πολύ υψηλή σε Αττική, K. και Ν. Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Λέσβο, Λήμνο και Σαμοθράκη, και τοπικά σε Δωδεκάνησα, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, και Κ. Μακεδονία.

Παράλληλα, η εμμονή των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/07, σε μεγάλο μέρος της χώρας, θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 37 °C.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio