Έρχεται μίνι καύσωνας με θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου

Δευ, 21/08/2023 - 15:51
Image

Ο Αύγουστος θα μας αποχαιρετίσει με αρκετή ζέστη.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τη ζέστη να συνεχίζεται έως και την Τετάρτη. Έπειτα θα ακολουθήσει ένα Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας και μερικές μπόρες, με την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου να κάνει και πάλι ζέστη.

Αναφορικά με τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου στη Δ. Ελλάδα, ενώ πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού θα δουν 37άρια και 38άρια. Σε Δωδεκάνησα και Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς, ενώ η Σάμος ίσως δει και 36 βαθμούς.

Δυστυχώς στον Έβρο θα φυσάει και σήμερα, με τους ανέμους να κοπάζουν σχετικά αύριο, Τρίτη.

Στην Αττική δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα φαινόμενα, με τον υδράργυρο να φτάνει στο κέντρο της πόλης στους 36 βαθμούς, παρόμοια θερμοκρασία και στη Θεσσαλονίκη.

Η ζέστη θα διαρκέσει μέχρι Τετάρτη, με 40άρια στην Κεντρική Μακεδονία και δυτική Στερεά. Προς την Πέμπτη ίσως υπάρξουν κάποιες μπόρες στην Ήπειρο.

Όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, η θερμοκρασία πέφτει το Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια ανεβαίνει και πάλι από τις αρχές της νέας εβδομάδας.

Ο υδράργυρος στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio