Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς - Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία στην Αρκαδία την Τρίτη

Δευ, 27/03/2023 - 15:58
Image

Έρχεται ανοιξιάτικος χιονιάς από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ.

Έτσι, τη Δευτέρα, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι σε βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 19 με 21 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Για την Τετάρτη, στο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένεται να εισβάλλει ένας κρύος άνεμος από τα βορειοδυτικά και στη δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και κάτω από τα 1.000 μέτρα. Η Τρίτη θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στην δυτική Ελλάδα και κάποια χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Μετά το μεσημέρι, όμως, θα υπάρξουν περισσότερα φαινόμενα στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, στο Αιγαίο και από την κεντρική Μακεδονία και ανατολικότερα. Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρα στα κεντρικά ορεινά, αλλά και λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης θα σταματήσουν.

Την Τρίτη στην Τρίπολη θα πέσει η θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου ενώ προβλέπεται και ασθενής βροχή το μεσημέρι. Στα ορεινά Λαγκάδια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου, και αναμένονται βροχές. Στη Μεγαλόπολη αναμένεται επίσης βροχή και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο παραθαλάσσιο Λεωνίδιο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θερμοκρασία ως τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με τις προγνώσεις, η θερμοκρασία το πρωί θα πέσει στην Αρκαδία στους 1 - 3 βαθμούς Κελσίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio