Βερβεσός: Η Χρυσή Αυγή έχει δικαίωμα να κατεβεί στις εκλογές

Πέμ, 08/10/2020 - 11:54
Image

Το κόμμα της Χρυσής Αυγής θα μπορεί και πάλι να κατεβεί στις εκλογές παρά την καταδικαστική απόφαση. Τους λόγους εξήγησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Βερβεσός είπε: «Εμείς τόσο καιρό δεν μιλήσαμε, περιμένοντας την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έλαβε μια εμβληματική απόφαση και είπε ότι και με όρους ποινικού δικαίου η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση και επικύρωσε την απόφαση του ελληνικού λαού όπως αυτή αποτυπώθηκε στο πρόσφατο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Με την τελευταία τροποποίηση του ποινικού νόμου, ενώ στον προηγούμενο νόμο προβλεπόταν στο άρθρο 59 η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όποιων έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα και ως παρεπόμενη ποινή, με την τελευταία τροποποίηση που έγινε το '19 (σ.σ. επί Καλογήρου) καταργήθηκε η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και μάλιστα προβλέπεται μόνο στέρηση θέσης από θέση ή αξίωμα που κατέχεις και αυτό μάλιστα μετά την αμετάκλητη καταδίκη σου. Οπότε με το νέο νομοθετικό πλαίσιο οι διευθύνοντες τη Χρυσή Αυγή έχουν πάλι δικαίωμα και εκλέγειν και εκλέγεσθαι».

Ο κ. Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, υπέβαλε την παραίτησή του από την ΚΕ και τα άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, από όπου ανακοίνωσε και την παραίτησή του: «Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την Κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς ορισμένες παράμετροι του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για την Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφθεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία».

Σημειωτέον ότι εκείνη την περίοδο αντικαταστάθηκε στο Υπ. Δικαιοσύνης από τον Μιχάλη Καλογήρου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio