Από την 1η έως την 20ή Μαρτίου οι αιτήσεις εγγραφής μαθητών

Δευ, 15/02/2021 - 18:54
Image

Από την 1η έως την 20ή Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό.

Συγκεκριμένα, οι γονείς από την 1η έως την 20ή Μαρτίου του προηγούμενου σχολικού έτους θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις εγγραφής στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό, αναλόγως πού ανήκουν σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, η προθεσμία αφορά τους γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό σχολείο. Για την εγγραφή οι γονείς πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας του παιδιού, το ατομικό δελτίο υγείας του μαθητή και βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα εμβόλια που προβλέπονται.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι εγγραφές το πρώτο εικοσαήμερο του Μαρτίου θα γίνουν ηλεκτρονικά στο https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Για τη φοίτηση στο λύκειο επίσης ισχύει η ίδια ημερομηνία, ενώ για την εγγραφή των μαθητών από το δημοτικό στο γυμνάσιο οι διευθυντές των σχολείων στέλνουν τα στοιχεία των μαθητών αρμοδίως. Εως και την προηγούμενη χρονιά, η προθεσμία εγγραφής ήταν στο πρώτο εικοσαήμερο του Μαΐου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio