Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας

Τρί, 22/06/2021 - 12:21
Image

Στη Σίταινα (  πολυχώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου) , την Κυριακή 20 Ιουνίου και ώρα 11:00 ,  συνήλθε σε συνεδρίαση το Δ.Σ.  του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίταινας, παρόντος και του Προέδρου της Κοινότητας κ. Πέτρου Αλοίμονου.

Τα μέλη του Δ.Σ , μέσω ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, εξέφρασαν τις θέσεις τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους σε σχέση με τις Εκδηλώσεις του καλοκαιριού, τη συνέχιση των δράσεων της Συμπολιτείας του Πάρνωνα, τη δημιουργία Λαογραφικής  Συλλογής με συγκεκριμένες  θεματικές ενότητες που χαρακτηρίζουν το παρελθόν του χωριού μας. τον τρόπο λειτουργίας του πολυχώρου του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη και εκτενής συζήτηση έγινε ως προς τις ενέργειες του Δ.Σ.  και τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων έναντι των εκκρεμοτήτων  του Συλλόγου της  «Ένωσης των εν Αθήναις και Πειραιεί Σιταινιωτών»,  ο οποίος τα τελευταία χρόνια  συνεχίζει, δυστυχώς, να παραμένει ανενεργός.

Τέλος ,τα μέλη του  Δ.Σ. εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και τον έντονο προβληματισμό τους για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης  τόσο ως προς την αποκατάσταση του δρόμου του Γαλατά, όπου εξαιτίας της κατολίσθησης στη θέση Σπηλάκι  το μισό χωριό συνεχίζει για τρίτο χρόνο να παραμένει αποκλεισμένο, όσο και για τη μη συντήρηση του παλιού επαρχιακού δρόμου Σίταινα  -Ταρμίρι (και το τμήμα από Γαράζη έως οροπέδιο Προφήτη Ηλία) η τραγική κατάσταση του οποίου ταλαιπωρεί αφάνταστα  τους τελευταίους λιγοστούς κτηνοτρόφους της περιοχής μας, αλλά  και εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο το πλούσιο και μοναδικό ελατόδασος της Σίταινας σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΑΙΝΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio