Συνάντηση Νίκα και Σκαντζόυ με εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγών της Β. Κυνουρίας (vid)

Δευ, 20/07/2020 - 16:57
Image

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου του ΠεΣυ Μ. Σκανζού και εκπροσώπων των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πρώτον, εξαιτίας της πλημμελούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας και, δεύτερον, επειδή η παραγωγή τους χτυπήθηκε από τον προσφατο καύσωνα και ο ΕΛΓΑ, βάσει του κανονισμού του, δεν τους αποζημιώνει.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των ελαιοπαραγωγών, κκ. Γ. Περδικάρης και Δ. Κολοβός, αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα και στα όσα ζητήθηκαν και συζητήθηκαν.

Ο κ. Περδικάρης μίλησε για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί ελαιολάδου μετά τον καύσωνα του Μαΐου, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον και ότι οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν στο 100%. Ο κ. Κολοβός, από την πλευρά του, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής καθολικών ψεκασμών για τη δακοκτονία, καθώς, όπως είπε, η περιοχή της Μελιγούς δεν έχει ψεκαστεί και έχει ψεκαστεί.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Ιουλίου ο διοικητής του ΕΛΓΑ θα βρίσκεται στη Β. Κυνουρία για να συναντηθεί με τους ελαιοπαραγωγούς.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio